ΑΘΗΝΑ
21:46
|
03.05.2024
Η Interpol εξέδωσε διεθνές ένταλμα σύλληψης για τη δισεκατομμυριούχο από την Αγκόλα και κόρη του πρώην προέδρου της χώρας Ιζαμπέλ ντος Σάντος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η παγκόσμια αστυνομική υπηρεσία Interpol εξέδωσε διεθνές ένταλμα σύλληψης για τη δισεκατομμυριούχο από την Αγκόλα και κόρη του πρώην προέδρου της χώρας Ιζαμπέλ ντος Σάντος, μετέδωσε την Παρασκευή το πορτογαλικό πρακτορείο ειδήσεων Lusa.

Σύμφωνα με το Lusa, το οποίο επικαλείται επίσημο έγγραφο, το ένταλμα της INTERPOL εκδόθηκε αφού οι εισαγγελείς της Αγκόλα ζήτησαν από την υπηρεσία να «εντοπίσει, συλλάβει» και να εκδώσει την ντος Σάντος.

Η Interpol και οι εισαγγελείς δεν απάντησαν αμέσως στα αιτήματα του Reuters για σχολιασμό.

Το Lusa, επικαλούμενο το ίδιο έγγραφο, είπε ότι η ντος Σάντος, 49 ετών, καταζητείται για διάφορα εγκλήματα, όπως υποτιθέμενη υπεξαίρεση, απάτη, διαπραγμάτευση επιρροής και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Το πρακτορείο Reuters αναφέρει ότι η ντος Σάντος αντιμετώπιζε κατηγορίες διαφθοράς εδώ και χρόνια, συμπεριλαμβανομένων ισχυρισμών από την Αγκόλα το 2020 ότι η ίδια και ο σύζυγός της είχαν διοχετεύσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια από κρατικά κεφάλαια σε εταιρείες στις οποίες είχαν μερίδια κατά τη διάρκεια της προεδρίας του πατέρα της, συμπεριλαμβανομένου του πετρελαϊκού γίγαντα Sonangol.

Έχει επανειλημμένα αρνηθεί οποιαδήποτε αδικοπραγία.

Σύμφωνα με το Lusa, το ένταλμα σύλληψης αναφέρει ότι η επιχειρηματίας βρίσκεται συχνά στην Πορτογαλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Ο πατέρας της ντος Σάντος, Ζοζέ Εντουάρντο ντος Σάντος, πέθανε τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους και κυβέρνησε την Αγκόλα για σχεδόν τέσσερις δεκαετίες μέχρι το 2017.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Με πάνω από 400 χιλιάδες αυτοκίνητα η έξοδος των Αθηναίων

Άγιοι Θεόδωροι: Εξαφανίστηκε και το μηχανάκι του βρέθηκε παρατημένο

Λευκάδα: Στο νοσοκομείο 35χρονος από τσίμπημα αράχνης «μαύρη χήρα»

Επιτάφιος Θρήνος: Η Ακολουθία και η περιφορά [live]

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα