ΑΘΗΝΑ
13:40
|
24.04.2024
Νέα «βόμβα» Documento για τις παρακολουθήσεις: Υπό το ίδιο κέντρο ΕΥΠ και Predator - Αποκαλύψεις για κοινές παρακολουθήσεις προσώπων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με νέες αποκαλύψεις σχετικά με το σκάνδαλο των υποκλοπών επανέρχεται την Κυριακή η εφημερίδα Documento, εστιάζοντας αυτή τη φορά στη σύνδεση μεταξύ της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και του λογισμικού Predator, που όπως υποστηρίζει η εφημερίδα αποτελούν συγκοινωνούντα δοχεία σε ό,τι αφορά τις παρακολουθήσεις.

Στις περιπτώσεις κοινής παγίδευσης και παρακολούθησης μέσω ΕΥΠ και Predator του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, και του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη, έρχεται να προστεθεί, σύμφωνα με το Documento η παρακολούθηση τεσσάρων ακόμη προσώπων από την ΕΥΠ, τα οποία συμπεριλαμβάνονται στις λίστες που δημοσίευσε το προηγούμενο διάστημα το Documento με τα πρόσωπα που είχαν τεθεί υπό παρακολούθηση μέσω του λογισμικού Predator.

Το μοτίβο της παρακολούθησης προσώπων που βρίσκονται στον στενό κύκλο του πρωθυπουργού φαίνειται πως επαναλαμβάνεται, με το ρεπορτάζ του Documento να αποκαλύπτει πως εκτός από την παγίδευση μέσω Predator, υπό την παρακολούθηση της ΕΥΠ είχε τεθεί, μεταξύ άλλων, ο πρώην υπουργός Ενέργειας και νυν υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης και ο πλέον ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος.

Την ίδια ώρα, αποκαλύπτεται πως ο πρώην πρωθυπουργικός σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του πρωθυπουργού, Αλέξανδρος Διακόπουλος, αλλά και ο γενικός διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών, Αριστείδης Αλεξόπουλος, ήταν θύματα παρακολούθησης από την ΕΥΠ, ενώ ο  διευθυντής της «Καθημερινής» Αλέξης Παπαχελάς αποτελεί μετά τον Θ. Κουκάκη τον δεύτερο δημοσιογράφο που αποκαλύπτεται πως έχει τεθεί σε παρακολούθηση μέσω ΕΥΠ και Predator.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στην Κίνα ο Μπλίνκεν- Πιθανή μια συνάντηση με τον Σι Τζινπίνγκ

Έκθεση για ρατσιστική βία εκθέτει την κυβέρνηση: Από τη ρητορική μίσους στις επιθέσεις

Ξύλο μέσα στη Βουλή: Ο Κωνσταντίνος Φλώρος γρονθοκόπησε τον Βασίλη Γραμμένο

Φλέσσα: Τα παιδιά στα Τέμπη τα σκοτώσαμε όλοι και όλες μαζί

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα