ΑΘΗΝΑ
02:40
|
27.07.2024
Ο δισεκατομμυριούχος διεξήγαγε επίσης δημοσκόπηση στην πλατφόρμα σχετικά με την επαναφορά του λογαριασμού του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη, Ίλον Μασκ έστειλε χθες email στο προσωπικό του Twitter ζητώντας από τους υπαλλήλους που γράφουν κώδικα λογισμικού να παρουσιαστούν στον 10ο όροφο του γραφείου της εταιρείας στο Σαν Φρανσίσκο, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Σε επόμενο email, ο δισεκατομμυριούχος φέρεται να διευκρίνησε πως «Αν είναι δυνατόν, θα το εκτιμούσα αν μπορούσατε να πετάξετε στο Σαν Φρανσίσκο για να είστε παρόντες αυτοπροσώπως», προσθέτοντας ότι οι υπάλληλοι θα πρέπει να παρουσιαστούν μέχρι τις 2 μ.μ. την Παρασκευή, ενώ ο ίδιος θα βρίσκεται στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας μέχρι τα μεσάνυχτα της ίδιας μέρας, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Τα email του Μασκ ήρθαν μία ημέρα αφότου αναφορές ανέφεραν ότι από 1.000 έως και 1.200 υπάλληλοι του Twitter αποφάσισαν να εγκαταλείψουν την εταιρεία μετά από προειδοποίηση του Μασκ ότι οι υπάλληλοι θα πρέπει να επωμιστούν «πολλές ώρες σε υψηλή ένταση» ή να αποχωρήσουν, όπως ανέφερε η εφημερίδα The New York Times.

Η εταιρεία είχε ενημερώσει τους υπαλλήλους ότι θα κλείσει τα γραφεία της μέχρι τη Δευτέρα, όπως μετέδωσε το Reuters, επικαλούμενο δύο ανώνυμες πηγές, ενώ ο Μασκ φέρεται να διέταξε τους υπαλλήλους να του στείλουν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μια περίληψη του τι είχε «επιτύχει» ο κώδικας λογισμικού τους τους τελευταίους έξι μήνες, «μαζί με έως και 10 στιγμιότυπα οθόνης των πιο σημαντικών γραμμών κώδικα», ενημερώνοντάς τους παράλληλα πως «Θα υπάρξουν σύντομες, τεχνικές συνεντεύξεις». Ο Μασκ δήλωσε αυτή την εβδομάδα ότι ορισμένοι μηχανικοί της Tesla βοηθούσαν στην αξιολόγηση του προσωπικού του Twitter, σε «εθελοντική βάση» και «μετά από το πέρας της εργασίας».

Ο Μασκ είπε ότι θα επιχειρήσει να επικοινωνήσει με τους υπαλλήλους που δεν θα παρουσιαστούν αυτοπροσώπως μέσω βιντεοκλήσεις και ότι μόνο άτομα που δεν μπορούν να φτάσουν στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας ή έχουν οικογενειακή κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα δικαιολογηθούν. Στο πρώτο του email προς τους υπαλλήλους του Twitter αυτόν τον μήνα, ο Μασκ δήλωσε πως «Αλλάζουμε επίσης την πολιτική του Twitter έτσι ώστε να μην επιτρέπεται πλέον η απομακρυσμένη εργασία, εκτός εάν έχετε μια συγκεκριμένη εξαίρεση. Οι διευθυντές θα μου στείλουν τις λίστες εξαιρέσεων για έλεγχο και έγκριση».

Εν τω μεταξύ, ο Μασκ ξεκίνησε μια δημοσκόπηση στο Twitter αργά την Παρασκευή ζητώντας από τους συμμετέχοντες να ψηφίσουν για το αν θα επιστρέψει ο λογαριασμός του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στην πλατφόρμα. Τα πρώτα αποτελέσματα έδειξαν ότι περίπου το 60% ψήφισε ναι.

Δημοσιεύοντας τη δημοσκόπηση του για το αν θα επαναφέρει τον Τραμπ στην πλατφόρμα, ο Μασκ έγραψε στο Twitter «Vox Populi, Vox Dei», χρησιμοποιώντας μια λατινική φράση που σημαίνει «η φωνή του λαού είναι η φωνή του Θεού». Η ψηφοφορία ήταν ανοιχτή για 24 ώρες. Ο Μασκ δήλωσε τον Μάιο ότι θα αντιστρέψει την απαγόρευση του Twitter στον Τραμπ, ο λογαριασμός του οποίου τέθηκε σε διαθεσιμότητα μετά την περσινή επίθεση στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ.

Ο Μασκ δήλωσε την Παρασκευή ότι δεν έχει ληφθεί ακόμη απόφαση για την επαναφορά του λογαριασμού του Τραμπ, προσθέτοντας ωστόσο ότι το Twitter είχε επαναφέρει ορισμένους λογαριασμούς που είχαν απαγορευτεί ή ανασταλεί.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στις φλόγες πάλι η Καλιφόρνια…

Τέσσερις νεκροί και 5 τραυματίες σε καραμπόλα νταλίκας με Ι.Χ. στη Μεσσηνία

Φυτεία 839 δενδρυλλίων κάνναβης εκρίζωσαν στα Χανιά

Πράκτορας του εξωτερικού για το Κρεμλίνο η ρωσική έκδοση της Bild

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα