ΑΘΗΝΑ
21:26
|
23.04.2024
Έκρηξη αερίου σημειώθηκε το Σάββατο σε πολυκατοικία στο νησί Σαχαλίνη της Άπω Ανατολής της Ρωσίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο αριθμός των νεκρών από την έκρηξη που έπληξε μια πενταώροφη πολυκατοικία στο νησί Σαχαλίνη στη ρωσική Άπω Ανατολή ανήλθε σε εννέα άτομα, ανέφεραν το Σάββατο στο TASS οι περιφερειακές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

«Ο αριθμός των νεκρών ανήλθε σε εννέα άτομα και μεταξύ αυτών υπάρχουν τρία παιδιά», ανέφεραν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. Νωρίτερα, αναφορές έκαναν λόγω για τρεις νεκρούς.

Εν τω μεταξύ, ο κυβερνήτης της περιφέρειας Σαχαλίνης Βαλέρι Λιμαρένκο έγραψε στο κανάλι του στο Telegram το Σάββατο ότι μεταξύ των νεκρών υπήρχαν τέσσερα παιδιά.

«Ο αριθμός των νεκρών έχει τώρα αυξηθεί στους εννέα. Ανάμεσά τους τέσσερα παιδιά. Έχει σκοτεινιάσει τώρα εδώ, αλλά η προσπάθεια διάσωσης θα συνεχιστεί τη νύχτα», είπε.

Οι περιφερειακές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης ανέφεραν ότι αρκετοί ακόμη άνθρωποι παρέμειναν κάτω από τα ερείπια της πολυκατοικίας.

«Πολλοί άνθρωποι παραμένουν κάτω από τα ερείπια. Τώρα η προσπάθεια απομάκρυνσης των κατασκευών που κατέρρευσαν συνεχίζεται», ανέφεραν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε σε πενταόροφο κτίριο κατοικιών στον οικισμό Tymovskoye στο νησί Σαχαλίνη της Άπω Ανατολής της Ρωσίας γύρω στις 5:30 ώρα Μόσχας το Σάββατο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, μια φιάλη υγραερίου εξερράγη σε ένα από τα διαμέρισμά του, με αποτέλεσμα να καταρρεύσουν οι όροφοι από ένα έως πέντε. Στο σημείο εργάζονται σωστικά συνεργεία, με τουλάχιστον 10 οχήματα και 30 διασώστες να συμμετέχουν στην προσπάθεια.

Το πλινθόκτιστο κτίριο χτίστηκε το 1980 και διαθέτει 80 διαμερίσματα. Δεν συνδέθηκε με κεντρική υποδομή παροχής φυσικού αερίου.

Έχει δημιουργηθεί ένα προσωρινό καταφύγιο που προσφέρει κρεβάτια, ζεστά γεύματα και άλλα απαραίτητα είδη στους πληγέντες κατοίκους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέο πρόβλημα με αεροσκάφος της Boeing στο Γιοχάνεσμπουργκ

Κυκλοφορικές ρυθμίσεις Πέμπτη και Παρασκευή λόγω Ολυμπιακής Φλόγας

Βράζουν τα πανεπιστήμια των ΗΠΑ από οργή για τη σφαγή των Παλαιστινίων στη Γάζα

Πιέσεις ΟΗΕ και Συμβουλίου της Ευρώπης στο Λονδίνο για τις απελάσεις στη Ρουάντα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα