ΑΘΗΝΑ
10:10
|
18.05.2024
Ανώτερος αξιωματούχος της ισραηλινής άμυνας θα επισκεφθεί σύντομα την Αθήνα για να συζητήσει τις πωλήσεις όπλων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ανώτερος αξιωματούχος της ισραηλινής άμυνας θα επισκεφθεί σύντομα την Αθήνα για να συζητήσει τις πωλήσεις όπλων, ανέφεραν τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης το Σάββατο, μεταδίδει το Anadolu.

Η επίσκεψη του Αμίρ Έσελ, γενικού διευθυντή του υπουργείου Άμυνας του Ισραήλ, ο οποίος έχει την εξουσία να συζητήσει σε βάθος τις πωλήσεις ισραηλινών όπλων στην Ελλάδα, σηματοδοτεί τη μακροπρόθεσμη δέσμευση του Τελ Αβίβ στις διμερείς σχέσεις με την Αθήνα, αναφέρει η Καθημερινή.

Σχετικά με την επίσκεψη του Ισραηλινού υπουργού Άμυνας Μπένζαμιν Γκαντζ στην Αθήνα την Παρασκευή, η εφημερίδα υποστήριξε ότι είχε σκοπό να «ξεκαθαρίσει το τοπίο» που προέκυψε όταν ακύρωσε μια προγραμματισμένη επίσκεψη στην Ελλάδα τον Οκτώβριο και πήγε στην Τουρκία, όπου συνάντησε τον Τούρκο ομόλογό του Χουλούσι Ακάρ για συνομιλίες για διμερείς δεσμούς και θέματα ασφάλειας.

Το ρεπορτάζ επέστησε επίσης την προσοχή στη συνεχιζόμενη προσέγγιση μεταξύ Άγκυρας και Τελ Αβίβ και τόνισε ότι ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, εκλεγμένος πρωθυπουργός του Ισραήλ, έχει ήδη διαβεβαιώσει τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι επιθυμεί επίσης να συνεχίσει τη διαδικασία.

Η ισραηλινή πλευρά, ωστόσο, διαβεβαίωσε την Ελλάδα ότι η βελτίωση των διμερών σχέσεων, ιδίως στον στρατιωτικό και αμυντικό τομέα, δεν θα επηρεαστεί από την εξομάλυνση των σχέσεων με την Άγκυρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εφημερίδα υποστήριξε ότι το Ισραήλ θέλει να παίξει ρόλο στην αποκλιμάκωση της έντασης μεταξύ Άγκυρας και Αθήνας.

Το Ισραήλ μπορεί να λειτουργήσει ως γέφυρα στην Ανατολική Μεσόγειο για να διασφαλίσει την ειρήνη και τη σταθερότητα για όλους, δήλωσε ο Γκαντζ κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Ο ισραηλινός αμυντικός εργολάβος Elbit άνοιξε ένα προηγμένο εκπαιδευτικό κέντρο πτήσεων στην Καλαμάτα για την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία στις 21 Οκτωβρίου.

Επιπλέον, η Ελλάδα διαθέτει ήδη ισραηλινής κατασκευής drones Heron και θέλει να αγοράσει περαιτέρω οπλικά συστήματα.

Τον Ιούλιο, τα ελληνικά ειδησεογραφικά μέσα ανέφεραν ότι η χώρα βρίσκεται σε προχωρημένες συνομιλίες με το Ισραήλ για την αγορά πυραύλων μη οπτικής επαφής Spike για 370 εκατομμύρια ευρώ.

Πύραυλοι σχεδιάζεται να αναπτυχθούν στις επίγειες μονάδες που σταθμεύουν στη βορειοανατολική περιοχή του Έβρου της Ελλάδας που συνορεύει με την Τουρκία και στα νησιά του Αιγαίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κυβερνητικός εκπρόσωπος Ιράν: Αδιαφορία από Δύση και Ισραήλ για το Διεθνές Δίκαιο

Μητσοτάκης: Το VMRO να αναφέρει τη χώρα μόνο ως Βόρεια Μακεδονία

Με κλείσιμο της πόρτας στην Ε.Ε. απειλεί τα Σκόπια ο Μητσοτάκης

Ο Σάντεθ θα καθυστερήσει την αναγνώριση της Παλαιστίνης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα