ΑΘΗΝΑ
04:32
|
19.04.2024
 «Η λύση είναι να απελευθερωθεί η Αφρική από ορισμένους Ευρωπαίους που την εκμεταλλεύονται».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι, επέκρινε δημόσια τη Γαλλία για την υποκριτική της προσέγγιση στο ζήτημα των μεταναστών από την Αφρική, καθώς το ζήτημα έχει γίνει σημείο διαμάχης μεταξύ των δύο χωρών τις τελευταίες εβδομάδες.

Σε τηλεοπτική της συνέντευξη, η Μελόνι παρουσίασε μια φωτογραφία ενός παιδιού από την Αφρική που εργάζεται σε ένα χρυσωρυχείο στην Μπουρκίνα Φάσο, υποστηρίζοντας ότι η Γαλλία εκδίδει «αποικιακό νόμισμα» για τη χώρα – αλλά «σε αντάλλαγμα απαιτεί το 50% όλων όσων εξάγει η Μπουρκίνα Φάσο να καταλήγει στα ταμεία του γαλλικού θησαυροφυλακίου». «Ο χρυσός που αυτό το παιδί εξορύσει από μια σύραγγα καταλήγει κυρίως στα ταμεία του γαλλικού κράτους», ανέφερε η πρωθυπουργός.

 «Έτσι, η λύση [στο μεταναστευτικό ζήτημα] δεν είναι να πάρουμε τους Αφρικανούς και να τους φέρουμε στην Ευρώπη. Η λύση είναι να απελευθερωθεί η Αφρική από ορισμένους Ευρωπαίους που την εκμεταλλεύονται και να επιτραπεί σε αυτούς τους ανθρώπους να ζήσουν από αυτά που έχουν», συμπλήρωσε η Μελόνι.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας επέκρινε τη Ρώμη για την απαγόρευση του σκάφους που είχε κολλήσει στα ανοικτά των ακτών της Σικελίας για μέρες, χαρακτηρίζοντάς την «κατακριτέα» και «εγωιστική», προειδοποιώντας πως «είναι προφανές ότι θα υπάρξουν εξαιρετικά σοβαρές συνέπειες για τις διμερείς σχέσεις» με την Ιταλία.

Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Πιαντεντόσι δήλωσε την 10η Νοεμβρίου ότι «η αντίδραση της Γαλλίας στο αίτημα να δεχθούμε 234 μετανάστες, ενώ η Ιταλία έχει δεχθεί 90.000 φέτος μόνο, είναι εντελώς ακατανόητη απέναντι στις συνεχείς εκκλήσεις για αλληλεγγύη».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το WFP έστειλε στη Γάζα κονσέρβες με…σκουλήκια

Βρέθηκε η 16χρονη Χριστίνα που είχε χαθεί στη Θεσσαλονίκη

Νεκρός σε δυστύχημα ο επιτελάρχης του στρατού της Κένυας

Σύλληψη Πολωνού για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα