ΑΘΗΝΑ
19:02
|
19.04.2024
«Τον πλακώσανε, του είχε πρηστεί το μάτι, το αφτί εβγαζε αίματα. Ούτε καν ασχοληθήκανε».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ενώ η Εισαγγελία Ανηλίκων εξετάζει συνολικά τρεις υποθέσεις ασέλγειας και τέσσερις υποθέσεις ξυλοδαρμού μετά τις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση και ξυλοδαρμούς παιδιών στις δομές της Κιβωτού του Κόσμου, νέα μαρτυρία έρχεται στη δημοσιότητα από 18χρονο σήμερα νεαρό που έζησε στις δομές.

Όπως κατήγγειλε στην ΕΡΤ ο 18χρονος, όταν ήταν 13 ετών και ζούσε στη δομή της Κιβωτού στην Πωγωνιανή, στέλεχος που είχε το ρόλο του «παιδονόμου» χειροδίκησε εις βάρος του για ασήμαντη αφορμή. Το συγκεκριμένο στέλεχος φέρεται να εμπλέκεται και στην υπόθεση των ξυλοδαρμών του Βόλου, όπου είχε φιλοξενηθεί επίσης ο 18χρονος.

Σύμφωνα με την καταγγελία, μετά από μία κλοπή, ένα κλιμάκιο μαζί με το άτομο που ήταν και στα Γιάννενα ήρθαν στο Βόλο και έκαναν προανάκριση για να δουν ποιος έκλεψε τα χρήματα. Εκεί φέρεται ότι κακοποίησαν τρεις υπόπτους μπαίνοντας στα δωμάτια το βράδυ, φιμώνοντάς τους και χτυπώντας τους. Την επόμενη μέρα τα παιδιά ήταν χτυπημένα με μαυρισμένα μάτια με τους υπεύθυνους να υποστηρίζουν ότι έβλεπαν εφιάλτες και τραυματίστηκαν μόνα τους.

«Ήταν βία, ξύλο, δηλαδή τους χτυπήσανε άσχημα. Το ένα το παιδι ειδικά ήταν 17 χρονών, τον πλακώσανε, του είχε πρηστεί το μάτι, το αφτί εβγαζε αίματα. Ούτε καν ασχοληθήκανε. Βγηκαν και είπαν ότι είδε κάποιον εφιάλτη το βράδυ, γιατί μπήκανε 12 η ώρα στο δωμάτιό του και τον χτυπήσανε τα μεσάνυχτα. Ο ένας του κρατούσε το στόμα και ο άλλος το χτύπαγε» ανέφερε ο 18χρονος. 

«Αυτοί οι δύο μεγάλωσαν στη Κιβωτό ήταν χρόνια στη Κιβωτό και ήταν δίπλα στο πάτερ. Εμένα συγκεκριμένα με είχε χτυπήσει, για να παραδεχτώ ότι κάπνιζα. Ήμασταν στην αποθήκη τότε, είχε κλειδώσει την πόρτα και με είχε χτυπήσει, δύο τρεις σφαλιάρες» πρόσθεσε. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Disiecta Membra #9: Eco, J.P. Manchette και η τελευταία ακμή της μεταπολεμικής Ευρώπης

Προσωρινή διακοπή λειτουργίας του σταθμού «Νίκαια» του μετρό στις 20 και 21 Απριλίου

Πύργος: Τραυματίστηκε 19χρονος σε αιματηρή συμπλοκή μαθητών

Η Tesla ανακαλεί τα Cybertrucks για λόγους ασφαλείας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα