ΑΘΗΝΑ
07:33
|
25.04.2024
Ο ΟΗΕ και η ΕΕ εξέφρασαν την απογοήτευσή τους για την τελική δήλωση της COP27 για τη μείωση των εκπομπών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο ΟΗΕ και η Ευρωπαϊκή Ένωση εξέφρασαν την Κυριακή την απογοήτευσή τους για την τελική δήλωση της Διάσκεψης του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή ή COP27 για τη μείωση των εκπομπών, αναφέρει το Anadolu.

«Ο πλανήτης μας εξακολουθεί να βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Πρέπει να μειώσουμε δραστικά τις εκπομπές τώρα και αυτό είναι ένα θέμα με το οποίο δεν ασχολήθηκε αυτή η COP», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

Περιέγραψε τις αποφάσεις που ελήφθησαν από την COP27, που φιλοξενείται από την Αίγυπτο, ως «προφανώς ανεπαρκείς» για τη μείωση των εκπομπών, αναφέρει το Middle East Monitor.

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Φρανς Τίμερμανς, είπε ότι τα αποτελέσματα της διάσκεψης για την κλιματική αλλαγή δεν ήταν επαρκές βήμα για να προχωρήσουμε στη μείωση των εκπομπών.

«Δεν επιφέρει αρκετές πρόσθετες προσπάθειες ώστε οι πιο ρυπογόνοι παράγοντες να αυξήσουν και να επιταχύνουν τις μειώσεις των εκπομπών τους», είπε ο Τίμερμανς στο συνέδριο.

Οι χώρες που συμμετείχαν στο COP27 στην πόλη Sharm el-Sheikh της Αιγύπτου στην Ερυθρά Θάλασσα υιοθέτησαν νωρίτερα την Κυριακή μια τελική συμφωνία που ιδρύει ένα ταμείο για να βοηθήσει τα φτωχά έθνη να αντιμετωπίσουν τις καταστροφές που προκαλούνται από την υπερθέρμανση του πλανήτη.

Οι επικριτές, ωστόσο, λένε ότι η συμφωνία δεν κάνει αρκετά για να ενισχύσει τις προσπάθειες για την αντιμετώπιση των εκπομπών που προκαλούν την υπερθέρμανση του πλανήτη.

Η συμφωνία ήρθε μετά από μαραθώνιες συνομιλίες μεταξύ αντιπροσώπων από περίπου 200 χώρες που ξεπέρασαν την τελική ημερομηνία της συνόδου κορυφής. Η COP27 ήταν αρχικά προγραμματισμένη να κλείσει την Παρασκευή.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στον ανακριτή ο πρώην «Σπαρτιάτης» Κωνσταντίνος Φλώρος

Σουηδία: Μασκοφόροι επιτέθηκαν εναντίον αντιφασιστικής εκδήλωσης

Βόρεια Μακεδονία: Άνετη νίκη του αντιπολιτευόμενου VMRO-DPMNE στον α΄γύρο των προεδρικών εκλογών

War: What is it good for? Absolutely nothing

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα