ΑΘΗΝΑ
10:40
|
23.04.2024
Μεγάλη δράση υπεράσπισης των Εξαρχείων την Κυριακή, με παιχνίδια, μουσική και δρώμενα να πραγματοποιούνται υπό ασφυκτική αστυνομική παρουσία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μια ακόμη μεγάλη δράση υπεράσπισης της γειτονιάς των Εξαρχείων πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 20 Νοεμβρίου στην περιοχή, με τη συμμετοχή εκατοντάδων πολιτών, συλλογικοτήτων και οργανώσεων και υπό ασφυκτική αστυνομική παρουσία.

Υπό το σύνθημα «Ανάπλαση Τέλος, Ελεύθερα Εξάρχεια», και με πολύωρες δράσεις στην πλατεία Εξαρχείων και τον Λόφο του Στρέφη, οι κάτοικοι των Εξαρχείων αλλά και αλληλέγγυα άτομα από ολόκληρη την Αθήνα εξέφρασαν εκ νέου σθεναρή αντίσταση στα σχέδια εξευγενισμού και τουριστικοποίησης της περιοχής.

«Ενάντια στην αστυνομοκρατία και την επιβολή της ανάπλασης και του εξευγενισμού της γειτονιάς των Εξαρχείων, ανταμώνουμε, συνδεόμαστε και μοιραζόμαστε, διεκδικούμε μια γειτονιά με ανοιχτούς και ελεύθερους δημόσιους χώρους. Στεκόμαστε απέναντι στη βίαιη επίδειξη εξουσίας που αγνοεί παντελώς τις ανάγκες και τα αιτήματα των κατοίκων, μετατρέπει τη γειτονιά από χώρο κατοίκησης σε χώρο-πέρασμα για την εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων και κατακερματίζει τους λιγοστούς χώρους πράσινου της πόλης» ανέφεραν σε σχετική ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές.