ΑΘΗΝΑ
14:09
|
26.11.2022
Τα γερμανικά αυτοκινούμενα οβιδοβόλα των Ουκρανικών δυνάμεων αντιμετωπίζουν σοβαρά επιχειρησιακά προβλήματα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τα συστήματα αεράμυνας IRIS-T που προμηθεύουν οι Γερμανοί έχουν πρόσφατα κερδίσει σημαντικές διακρίσεις για την αποτελεσματική τους απόδοση στην Ουκρανία. Ωστόσο, φαίνεται ότι τα γερμανικά αυτοκινούμενα οβιδοβόλα αντιμετωπίζουν σοβαρά επιχειρησιακά προβλήματα.

Στις 18 Νοεμβρίου, η γερμανική εφημερίδα Der Spiegel ανέφερε ότι τα αυτοκινούμενα οβιδοβόλα Panzerhaubitze 2000 χρησιμοποιούνται σε μεγάλο βαθμό στο πεδίο της μάχης, αλλά τα ουκρανικά στρατεύματα δυσκολεύονται να συντηρήσουν και να επισκευάσουν τα όπλα λόγω έλλειψης ανταλλακτικών.

Σύμφωνα με το Eurasian Times, η έκθεση ανέφερε ότι τα 14 συστήματα PzH 2000 που μετέφερε η Γερμανία στην Ουκρανία αντιμετωπίζουν «απροσδόκητα προβλήματα», καθώς τα λάθη στις προμήθειες οδήγησαν σε έλλειψη ανταλλακτικών, θέτοντας σε κίνδυνο τη μαχητική αποτελεσματικότητα των όπλων.

Το γερμανικό υπουργείο Άμυνας πιστεύεται ότι αμέλησε να παραγγείλει αρκετά ανταλλακτικά για να διατηρήσει την συντήρηση των οβιδοβόλων στην ώρα τους.

Σύμφωνα με το Spiegel, τα περισσότερα οβιδοβόλα χρειάζονται πλέον επισκευές λόγω της συχνής χρήσης τους. Τα πληρώματα του ουκρανικού πυροβολικού εκτοξεύουν έως και 300 οβίδες την ημέρα από κάθε πυροβόλο, γεγονός που οδηγεί σε σημαντική ζημιά στο οπλικό σύστημα.

Η έλλειψη ανταλλακτικών δεν είναι απροσδόκητη. Η έκθεση σημείωσε ότι το τμήμα προμηθειών της Bundeswehr έχει συμβουλεύσει συχνά το γερμανικό υπουργείο Άμυνας να παραγγέλνει σημαντικές αποστολές εξαρτημάτων πυραυλικού πυροβολικού τύπου οβιδοβόλου και MARS II, επειδή απαιτείται χρόνος για την παράδοσή τους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Χοάνη» δισ. η χρεοκοπημένη UNIPER

Τουλάχιστον άλλα 25 δισ. ευρώ χρειάζεται η μεγαλύτερη εταιρία εισαγωγής ενέργειας στη Γερμανία για να αποτραπούν χρεοκοπίες τύπου ντόμινο στην αγορά.

Ποιοι είναι οι Refuseniks στο Ισραήλ

Όσο περνούν τα χρόνια, οι αρνητές στράτευσης οργανώνονται και δε μένουν στις φυλακές, φροντίζοντας να στείλουν δημόσια μήνυμα κατά της κατοχής των Παλαιστινίων.
ΣΥΝΑΦΗ

Γιγάντιος αέριος εξωπλανήτης, 310 έτη φωτός από τη Γη

Βρετανικό εμπάργκο και σε κινέζικες κάμερες παρακολούθησης

Θύμα χάκινγκ η Όλγα Γεροβασίλη

Σχέδιο επιδότησης παραγωγής ημιαγωγών στην ΕΕ με 45 δισ. ευρώ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα