ΑΘΗΝΑ
03:50
|
05.05.2024
Το υψηλότερο ενεργό ηφαίστειο στην Ευρασία, το Klyuchevskoy, άρχισε να εκρήγνυται στην Καμτσάτκα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το υψηλότερο ενεργό ηφαίστειο στην Ευρασία, το Klyuchevskoy, άρχισε να εκρήγνυται στην Καμτσάτκα, ανακοίνωσε την Κυριακή η υπηρεσία Τύπου του Ινστιτούτου Ηφαιστειολογίας της Περιφέρειας της Άπω Ανατολής, αναφέρει το πρακτορείο TASS.

Έχει καταγραφεί εκτόξευση μάγματος με συχνότητα έως και 10 εκρήξεις την ώρα και αναμένονται ροές λάβας, ανέφερε σε ανακοίνωση. «Η έκρηξη της κορυφής του υψηλότερου ηφαιστείου της Ευρασίας, του Klyuchevskoy, ξεκίνησε στην Καμτσάτκα. Οι επιστήμονες αναμένουν να ρέουν λάβα και ρυάκια λάσπης στα ποτάμια στην περιοχή του ηφαιστείου», ανέφερε η υπηρεσία Τύπου.

Η έκρηξη ξεκίνησε στην κορυφή του κρατήρα. Λόγω του βάθους του ηφαιστείου – περίπου 200 μέτρα – είναι ορατές μόνο μεμονωμένες εκρήξεις. Οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι η ένταση της έκρηξης θα αυξηθεί. Ο διευθυντής του ινστιτούτου στη Ρωσική Ακαδημία Επιστημών, Αλεξέι Οζέροφ, διευκρίνισε ότι οι εκρήξεις του ηφαιστείου Klyuchevskoy μπορεί να διαρκέσουν από αρκετές εβδομάδες έως ένα χρόνο.

Το Klyuchevskoy με ύψος 4.800 μέτρων είναι το υψηλότερο ενεργό ηφαίστειο στην Ευρασία. Η ηλικία του υπολογίζεται στα 7.000 χρόνια. Η τελευταία έκρηξη της κορυφής ήταν από τις αρχές Οκτωβρίου 2020 έως τις 8 Φεβρουαρίου 2021.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Το Πακιστάν καταγράφει τον «πιο βροχερό Απρίλιο» εδώ και περισσότερα από 60 χρόνια

Κατολισθήσεις, πλημμύρες σάρωσαν το νότιο Σουλαουέζι της Ινδονησίας

Βραζιλία: Αυξημένος ο αριθμός των νεκρών λόγω πλημμυρών-Κατέρρευσε φράγμα

Βόλος: Φωτιά το πρωί σε δασική έκταση στο Πήλιο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα