ΑΘΗΝΑ
21:24
|
07.12.2022
Το σκίτσο του Κούρδου καλλιτέχνη Ako Ghareb, ξανά επίκαιρο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουρκικά μαχητικά εξαπέλυσαν αεροπορικά πλήγματα εναντίον στόχων Κούρδων μαχητών στη βόρεια Συρία και στο βόρειο Ιράκ. Σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο Άμυνας επλήγησαν 89 στόχοι σε αντίποινα για τη βομβιστική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη που προκάλεσε τον θάνατο οκτώ ανθρώπων πριν από μία εβδομάδα. Τι κι αν οι Κούρδοι της Συρίας αρνούνται ότι έχουν οποιαδήποτε σχέση με τη βομβιστική επίθεση;

«Τα πλήγματα έθεσαν στο στόχαστρο βάσεις του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) και της πολιτοφυλακής των Κούρδων της Συρίας Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), που η Τουρκία λέει ότι είναι παρακλάδι του PKK», διευκρινίζει η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας. «Η δαγκάνα των τουρκικών ενόπλων δυνάμεών μας ήταν γι’ άλλη μια φορά πάνω από τους τρομοκράτες», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, βαφτίζοντας την επιχείρηση «Γαμψό σπαθί».

Στη βόρεια Συρία και στο βόρειο Ιράκ βρέχει και πάλι βόμβες αλλά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν άνοιξε και την ομπρέλα του ΝΑΤΟ και πέρα… βρέχει. Αυτό ακριβώς ήθελε να δείξει με το σκίτσο του ο Κούρδος καλλιτέχνης Ako Ghareb το 2019 και δυστυχώς παραμένει ακόμα επίκαιρο.

Ο Ερντογάν χτυπάει τη Συρία άλλοτε με το φως της ημέρας, άλλοτε μέσα στη νύχτα, άλλοτε με το μανδύα του διώκτη του ISIS, άλλοτε με το μανδύα του διώκτη… της τρομοκρατίας.

Και το ΝΑΤΟ που τον χρειάζεται για να… μεγαλώσει, προσφέρει την ομπρέλα του. Μην ξεχνάμε ότι ο Ερντογάν για να δεχθεί τη Σουηδία στη Συμμαχία απαίτησε από τους Σκανδιναβούς να απαγορεύσουν ως τρομοκρατικές οργανώσεις τόσο το κουρδικό κόμμα ΡΚΚ, τις οργανώσεις που συνδέονται μαζί του, αλλά και το δίκτυο του εξόριστου ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν «Χιζμέτ».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μενέντεζ: «Δεν αποτελεί νίκη για την Τουρκία» ο νόμος NDAA

Ένατο πακέτο κυρώσεων στη Ρωσία προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Τι απαντά η Αθήνα στην Τρίπολη για τις έρευνες νοτίως της Κρήτης

Η Ε.Ε. θα ήταν καλύτερα, αν ήταν ανεξάρτητη από τις ΗΠΑ, λέει ο Λαβρόφ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα