ΑΘΗΝΑ
00:58
|
06.05.2024
Οι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας σπεύδουν αύριο στο Κάιρο για επαφές με τους Αιγύπτιους ομολόγους τους επιδιώκοντας την υπογραφή συμφωνιών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στο Κάιρο μεταβαίνουν αύριο, 22 Νοεμβρίου, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος για συναντήσεις με τους Αιγύπτιους ομολόγους τους στο πλαίσιο του στρατηγικού διαλόγου Ελλάδας-Αιγύπτου.

Με αυτή την αφορμή,ο υπουργός Εξωτερικών και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών  θα παραβρεθούν στην τελετή υπογραφής  «Μνημονίου Κατανόησης σχετικά με την Συνεργασία στους Τομείς Αεροναυτικής και Ναυτικής Έρευνάς και Διάσωσης», από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας  και από τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Μοχάμεντ Ζάκι.

Μετά την υπογραφή αναμένεται να λάβουν χώρα σύντομες κοινές δηλώσεις των Ελλήνων και Αιγυπτίων ΥΠΕΞ και ΥΠΑΜ στον Τύπο, περί ώρα 14:15.

Στην συνέχεια θα πραγματοποιηθεί κοινό γεύμα εργασίας.

Ακολούθως, ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νικόλαος Παναγιωτόπουλος θα ακολουθήσουν χωριστά προγράμματα  συναντήσεων με τους ομολόγους τους, Sameh  Shoukry και Mohamed Zaki, αντίστοιχα.

Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα του Υπουργού Εξωτερικών, ο Νίκος Δένδιας, θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, ενώ θα διεξαχθούν και διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ  των αντιπροσωπειών των δύο ΥΠΕΞ.

Μετά  το πέρας των διευρυμένων συνομιλιών, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, θα υπογράψει με τον Αιγύπτιο, Βοηθό Υπουργό Εξωτερικών, Πρέσβη  Ihab Nasr, συμφωνία για την Απασχόληση Εποχικών Εργαζομένων στον Γεωργικό Τομέα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Σι Τζινπίνγκ σκοπεύει να αναλάβει δράση για την επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία

Οι ΗΠΑ ανέστειλαν αποστολή πυρομαχικών στο Ισραήλ για πρώτη φορά από την 7η Οκτωβρίου

Κίνα: Ο Σι επαινεί τους δεσμούς με τη Γαλλία κατά την επίσκηψή του στο Παρίσι

Γάζα: Μαραθώνιος διαβουλεύσεων σε Κάιρο και Ντόχα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα