ΑΘΗΝΑ
10:36
|
16.04.2024
Σήμερα στις 9:30 για τη λειτουργία της Κιβωτού του Κόσμου μετά τη σωρεία καταγγελιών για περιστατικά κακοποίησης στις δομές της οργάνωσης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στον προγραμματισμό κλειστής σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου για σήμερα Δευτέρα στις 9:30 το πρωί περιορίζεται μέχρι στιγμής η αντίδραση της κυβέρνησης στις καταγγελίες που έχουν λάβει μορφή χιονοστιβάδας σχετικά με περιστατικά κακοποίησης σε δομές της Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης «Κιβωτός του Κόσμου». 

Στο επίκεντρο της σύσκεψης, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ΕΡΤ θα πραγματοποιηθεί παρουσία του Πρωθυπουργού και κυβερνητικών παραγόντων, καθώς και της αρμόδιας υφυπουργού, Δόμνας Μιχαηλίδου, αναμένεται να τεθεί η λειτουργία των προνοιακών δομών και ειδικότερα της «Κιβωτού», μετά και τις τελευταιες καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Αξίζει να σημειωθεί πως με παρέμβασή του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, πέταξε νωρίτερα στον κρατικό μηχανισμό το «μπαλάκι» για την εποπτεία της οργάνωσης, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως «η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών ουδεμία σχέση είχε ή έχει με την Μ.Κ.Ο. “Κιβωτό του Κόσμου”, η οποία και δεν υπάγεται σε αυτήν. Μόνος αρμόδιος για την διοίκηση, την διαχείριση και την όλη λειτουργία της είναι ο ως άνω κληρικός, ο οποίος ουδέποτε άλλωστε δέχθηκε να θέσει τις δομές της Μ.Κ.Ο. υπό την εποπτεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ή να συνεργαστεί με τα επιτελικά στελέχη αυτής στους τομείς της κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης με οιονδήποτε τρόπο».

Από την πλευρά της η κυβέρνηση επιμένει να τονίζει την ευθύνη της Δικαιοσύνης για τη διερεύνηση των καταγγελιών, ενώ φαίνεται πως δεν προτίθεται να τερματίσει την οικονομική στήριξη της εν λόγω οργάνωσης, επικαλούμενη τον μεγάλο αριθμό των παιδιών που διαμένουν στις δομές της. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άλλο Ιράν, άλλο Βρετανία…

Κατάπιε τη γλώσσα του σήμερα ο Βρετανός ΥΠΕΞ όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε τι θα έκανε εάν εχθρική χώρα βομβάρδιζε βρετανικό προξενείο.
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην 24ωρη απεργία όλων των ΜΜΕ

Νεκροί άλλοι δύο Παλαιστίνιοι απόψε από επίθεση εποίκων στη Δυτική Όχθη

Νέες καταγγελίες Παλαιστινίων για βασανιστήρια από τον στρατό

Νόνη Δούνια: Μαθαίνεις διπλωματία μέσω… υποκριτικής

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα