ΑΘΗΝΑ
23:20
|
07.05.2024
Τουλάχιστον 56 έως τώρα οι νεκροί από τον σεισμό μεγέθους 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην Ιάβα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ισχυρός σεισμός ταρακούνησε το κεντρικό νησί Ιάβας της Ινδονησίας, σήμερα το πρωί, σκοτώνοντας τουλάχιστον 56 ανθρώπους και προκαλώντας ζημιές σε δεκάδες κτίρια. Ο απολογισμός των θυμάτων συνεχώς αυξάνεται.

Το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο ανέφερε ότι ο σεισμός ήταν μεγέθους 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και είχε επίκεντρο την περιοχή Σιαντζούρστην επαρχία Δυτικής Ιάβας και εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων .

«Υπάρχουν 46 νεκροί στο περιφερειακό νοσοκομείο της Σιαντζούρκαι περίπου 700 τραυματίες. Πολλοί τραυματίστηκαν επειδή χτυπήθηκαν από συντρίμμια κτιρίων που κατέρρευσαν», δήλωσε νωρίτερα ο επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Αντιμετώπισης Καταστροφών.

Αρκετές κατολισθήσεις αναφέρθηκαν γύρω από το Σιαντζούρ. Δεκάδες κτίρια υπέστησαν ζημιές, μεταξύ των οποίων ένα ισλαμικό οικοτροφείο, ένα νοσοκομείο και άλλες δημόσιες εγκαταστάσεις, ανέφερε η υπηρεσία, προσθέτοντας ότι εξακολουθούν να συλλέγονται πληροφορίες για τον αριθμό των θυμάτων και την έκταση των θυμάτων και των ζημιών. Σύμφωνα με αξιωματούχους, ο απολογισμός μπορεί να αυξηθεί, καθώς πολίτες ενδέχεται παραμένουν  παγιδευμένοι στα συντρίμμια κτιρίων που κατέρρευσαν.

Ο σεισμός έγινε αισθητός στην ευρύτερη περιοχή της Τζακάρτα, όπου ταλαντώθηκαν ουρανοξύστες και σε πολλές περιπτώσεις έγιναν εκκενώσεις.

Σεισμοί συμβαίνουν συχνά σε όλο το εκτεταμένο έθνος του αρχιπελάγους, αλλά είναι ασυνήθιστο να γίνονται αισθητοί στην Τζακάρτα.

Η χώρα με περισσότερους από 270 εκατομμύρια κατοίκους χτυπιέται συχνά από σεισμούς, ηφαιστειακές εκρήξεις και τσουνάμι λόγω της θέσης της στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς», ένα τόξο ηφαιστείων και ρηγμάτων στη λεκάνη του Ειρηνικού.

Τον περασμένο Φεβρουάριο, ένας σεισμός μεγέθους 6,2 βαθμών σκότωσε τουλάχιστον 25 ανθρώπους και τραυμάτισε περισσότερους από 460 στην επαρχία της Δυτικής Σουμάτρας, ενώ τον Ιανουάριο του 2021, ένας σεισμός μεγέθους 6,2 βαθμών σκότωσε περισσότερους από 100 ανθρώπους και τραυμάτισε σχεδόν 6.500 στην επαρχία του Δυτικού Σουλαουέζι.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στους 90 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες στη Βραζιλία

Η «πατριωτική» εκστρατεία της Μελόνι κατά των αμβλώσεων ξεκίνησε

Διπλές εκλογές αύριο στη Βόρεια Μακεδονία

Ογκώδες δέντρο έπεσε σε πολυσύχναστο δρόμο στην πρωτεύουσα της Μαλαισίας – ένας νεκρός

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα