ΑΘΗΝΑ
03:29
|
06.05.2024
Οι εργασίες του 3ου Φόρουμ Καινοτομίας που πραγματοποιείται στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», ολοκληρώνεται αύριο, Τρίτη, 22 Νοεμβρίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την εκτίμηση ότι ως το τέλος του χρόνου θα έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 1 δις. ηλεκτρονικές συναλλαγές με το δημόσιο έκανε νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης στη διάρκεια παρέμβασής του στο Τρίτο Φόρουμ Καινοτομίας στην Αθήνα.

Μιλώντας στο φόρουμ που συνδιοργάνωσαν το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και η Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, στην Αθήνα,  ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής εξήγησε πως από τις 8,8 εκατομμύρια ψηφιακές συναλλαγές το 2018, προχωρήσουμε στα 34 εκατομμύρια το 2019, στα 94 εκατομμύρια το 2020, στα 567 εκατομμύρια το 2021 και φέτος εκτιμούμε ότι θα προσεγγίσουμε το 1 δισεκατομμύριο ψηφιακές συναλλαγές με το δημόσιο.

«Το gov.gr ξεκίνησε σαν ένα σημείο επαφής με τον πολίτη, με 501 υπηρεσίες τον Μάρτιο του 2020, που ήταν υπηρεσίες οι οποίες είχανε συγκεντρωθεί σωρευτικά μέχρι εκείνη την περίοδο και σήμερα προσεγγίζουμε περίπου τις 1.500 υπηρεσίες, ωστόσο, όμως, οι συναλλαγές πολλαπλασιάστηκαν, διότι στοχεύσαμε σε εκείνες τις οποίες είχε περισσότερο ανάγκη ο Έλληνας πολίτης» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Σύντομα η Ενιαία Ψηφιακή Πύλη gov.gr και στα αγγλικά - ertnews.gr

Από την πλευρά της η επικεφαλής του τμήματος Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Οικονομίας και Προστασίας του Κλίματος, Δρ. Κίρστεν Σολ, συνέδεσε την καινοτομία με την επιχειρηματικότητα, την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα, υπογραμμίζοντας ότι κλειδί για την επιτυχία είναι οι αμοιβαίες ιδιωτικές επενδύσεις.

Ο Γερμανός πρέσβης στην Ελλάδα, Δρ. Ερνστ Ράϊχελ, τόνισε ότι «οι ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις χαίρουν ολοένα μεγαλύτερης εκτίμησης και στις γερμανικές επιχειρήσεις, π.χ. του κλάδου της πληροφορικής.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «οι επιτυχημένες νεοφυείς επιχειρήσεις συνδυάζουν αποτελεσματικά την έρευνα και την ανάπτυξη με την προοπτική εμπορεύσιμων προϊόντων και ελκυστικών θέσεων εργασίας, ειδικά για νέους ανθρώπους» καθώς έτσι επιτυγχάνεται «η διαρκής, βιώσιμη ανάπτυξη, αυτή δηλαδή που έχει σαν κινητήρια δύναμη την καινοτομία».

Αύριο ολοκληρώνεται το φόρουμ

Οι εργασίες του 3ου Φόρουμ Καινοτομίας με τίτλο «Καινοτομία: Κινητήρια δύναμη της οικονομίας», που πραγματοποιείται στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», ολοκληρώνεται αύριο, Τρίτη, 22 Νοεμβρίου.

Κατά τη δεύτερη ημέρα του Φόρουμ, που θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, έχουν προγραμματιστεί από το Επιμελητήριο δύο θεματικές ενότητες με τίτλους «Αναπτύσσοντας το Ελληνικό Οικοσύστημα Καινοτομίας – Παραδείγματα από το Γερμανικό Οικοσύστημα» και «Η τεχνολογία μετασχηματίζει την αθλητική βιομηχανία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κασσελάκης: Όταν είναι να «σπάσουμε» αυγά θέλω όλοι να είστε μαζί μου

Πέθανε ο Αντώνης Τουρκογιώργης στα 73 του χρόνια

Ιουλιανό και Γρηγοριανό ημερολόγιο: Μια ιστορία, δύο φορές… Πάσχα

Οι ψηφοφόροι του Παναμά θα εκλέξουν νέο πρόεδρο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα