ΑΘΗΝΑ
11:07
|
26.04.2024
Το 2024 θα ξεκινήσει στην Αίγυπτο η κατασκευή ενός εκ των μεγαλύτερων αιολικών πάρκων στον κόσμο με στόχο την παραγωγή ρεύματος έως 10  GW ως…
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το 2024 θα ξεκινήσει στην Αίγυπτο η κατασκευή ενός εκ των μεγαλύτερων αιολικών πάρκων στον κόσμο με στόχο την παραγωγή ρεύματος έως 10  GW ως το 2030 με τελικούς αποδέκτες αγορές ηλεκτρικής ενέργειας χωρών της Ευρώπης και αραβικών χωρών.

Η συμφωνία, που υπογράφηκε στις 17 Νοεμβρίου στο περιθώριο της συνόδου του ΟΗΕ για το Κλίμα στο Σαρμ ελ Σέικχ, αφορά εταιρίες που έχουν συστήσει κοινοπραξία στην οποία συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, η εμιρατινή εταιρία Masdar και η Infinity Power Holdings.

Ο πρόεδρος της Infinity Power Μοχάμεντ Μανσούρ, δήλωσε ότι η αιγυπτιακή κυβέρνηση θα αγοράζει την ηλεκτρική ενέργεια, μέρος της οποίας μπορεί να εξαχθεί προς την Ευρώπη, τη Σαουδική Αραβία, το Σουδάν και τη Λιβύη.

Η ίδια κοινοπραξία εργάζεται επίσης σε μια αιγυπτιακή εγκατάσταση πράσινου υδρογόνου που μπορεί να είναι σε θέση να παράγει 480.000 τόνους καυσίμου ετησίως έως το 2030, δήλωσε ο Mansour. Περίπου το 80% των δύο έργων θα χρηματοδοτηθεί μέσω χρέους, ενώ τα υπόλοιπα χρήματα θα προέλθουν από ίδια κεφάλαια. 

Προς το παρόν δεν έχει αποφασιστεί σε ποια περιοχή θα δημιουργηθεί το τεράστιο αιολικό πάρκο. Δύο από τις πιθανότερες τοποθεσίες είναι η μία κοντά στην πόλη Μίνια και η άλλη στο Ασουάν.

Η Infinity Power μελετά σχέδια για την ανέγερση πάρκων ΑΠΕ σε αφρικανικές χώρες όπως η Ζιμπάμπουε, η Γουινέα και η Τυνησία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Με τον Ιερώνυμο ο Μητσοτάκης, στα νησιά ο Κασσελάκης

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη

Τετράωρη στάση εργασίας στον ΟΑΣΘ

Πεθαίνοντας στη Γάζα: Το Google και η ορθή χρήση της τεχνητής νοημοσύνης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα