ΑΘΗΝΑ
00:05
|
01.05.2024
Σε τηλεκπαίδευση και τηλεργασία καλούνται οι κάτοικοι πολλών συνοικιών του Πεκίνου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Κίνα ανέφερε τους πρώτους θανάτους της από Covid μέσα σε έξι μήνες, με αξιωματούχους να προειδοποιούν ότι η πρωτεύουσα αντιμετωπίζει τη σοβαρότερη υγειονομική κρίση από την έναρξη της πανδημίας.

Συγκεκριμένα, οι κινεζικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν, σήμερα Δευτέρα, ότι άλλοι δύο ασθενείς υπέκυψαν εξαιτίας της COVID-19 στο Πεκίνο —μια ημέρα αφού ανακοίνωσαν τον πρώτο θάνατο εξαιτίας της νόσου από τον περασμένο Μάιο.

Μετά και τους τρεις νέους θανάτους ο επίσημος απολογισμός των θυμάτων από το ξέσπασμα της πανδημίας φτάνει στους 5.229, ενώ τα κρούσματα που ανακοινώθηκαν για τις τελευταίες 24 ώρες ανέρχονται σε 27.095, εκ των οποίων 2.365 με συμπτώματα και 24.730 ασυμπτωματικά.

Το Πεκίνο – μια πόλη με περισσότερους από 21 εκατομμύρια κατοίκους – ανέφερε 316 νέα κρούσματα Covid έως τις 15:00 τη Δευτέρα, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, με τον αναπληρωτή διευθυντή του δημοτικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων της πρωτεύουσας να περιγράφει την κατάσταση ως την πιο περίπλοκη και σοβαρή που έχει δει έως τώρα η πόλη.

Οι θάνατοι έρχονται καθώς η «πολιτική μηδενικού Covid» που ακολουθεί η Κίνα πυροδοτεί όλο και συχνότερα διαμαρτυρίες ενάντια στα συχνά επιβαλλόμενα λοκντάουν.

Στα πλαίσια της «πολιτικής μηδενικού Covid» που έχει ξεσηκώσει διαμαρτυρίες στην αχανή ασιατική χώρα, σε τηλεκπαίδευση καλούνται και πάλι από σήμερα οι μαθητές σχολείων σε πολλές συνοικίες του Πεκίνου, ενώ και οι εργαζόμενοι έχουν κληθεί να τηλεργάζονται, με τα καταστήματα, με εξαίρεση εκείνα με είδη τροφίμων, να παραμένουν κλειστά.

Η Γκουάνγκτζου, μια πόλη στη νότια Κίνα σχεδόν 19 εκατομμυρίων κατοίκων, που είναι ένα από τα μεγαλύτερα επίκεντρα των πρόσφατων ξεσπασμάτων στη χώρα, επέβαλε ένα πενθήμερο λοκντάουν στην πολυπληθέστερη συνοικία της, την Μπαγιούν. Επίσης απαγόρευσε την παροχή υπηρεσιών εντός των καταστημάτων εστίασης και έκλεισε τα νυχτερινά κέντρα και τους κινηματογράφους στην κεντρική επιχειρηματική συνοικία της πόλης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Πορεία κατά της καταστολής στην Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης

Η απρόσμενη σχέση της βιταμίνης D με το εντερικό μικροβίωμα απέναντι στον καρκίνο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα