ΑΘΗΝΑ
03:08
|
18.04.2024
Η συνεχιζόμενη στρατιωτική εκστρατεία της Τουρκίας «δεν περιορίζεται μόνο σε μια αεροπορική επιχείρηση [...] Θα κάνουμε όσους μας ενοχλούν στην επικράτειά μας να πληρώσουν».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σηματοδότησε μια πιθανή χερσαία επίθεση στη βόρεια Συρία και το Ιράκ, αφού οι δυνάμεις της Άγκυρας εξαπέλυσαν διασυνοριακές αεροπορικές επιθέσεις σε τοποθεσίες που, όπως υποστήριξε η Τουρκία, χρησιμοποιούνται από κουρδικές ομάδες που εμπλέκονται στην έκρηξη βόμβας στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης νωρίτερα αυτό το μήνα.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους σε πτήση επιστροφής από το Κατάρ μετά την παρουσία του στην έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ο Ερντογάν ανέφερε ότι η συνεχιζόμενη στρατιωτική εκστρατεία της Τουρκίας στη βόρεια Συρία και το Ιράκ «δεν περιορίζεται μόνο σε μια αεροπορική επιχείρηση. Οι αρμόδιες αρχές, το υπουργείο Άμυνας και ο αρχηγός του γενικού επιτελείου μας θα αποφασίσουν από κοινού το επίπεδο της δύναμης που θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί από τις χερσαίες δυνάμεις μας. Θα κάνουμε όσους μας ενοχλούν στην επικράτειά μας να πληρώσουν».

Η Άγκυρα κατηγόρησε την εκτός νόμου Εργατική Ομάδα του Κουρδιστάν (PKK) και τις συνδεόμενες συριακές κουρδικές ομάδες για την επίθεση της 13ης Νοεμβρίου, αν και οι Κούρδοι μαχητές έχουν αρνηθεί οποιαδήποτε εμπλοκή.

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι στην επιχείρηση Claw Sword που ξεκίνησε την Κυριακή σκοτώθηκαν 184 μαχητές και καταστράφηκαν 89 στόχοι, συμπεριλαμβανομένων καταφυγίων, οχυρών, σπηλαίων και σηράγγων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Είστε εγκληματίας πολέμου κυρία φον ντερ Λάιεν

Επιταχύνεται η ανέγερση χιλιάδων κατοικιών εποίκων στην Α.Ιερουσαλήμ

Πιέσεις Μπάιντεν στο Κογκρέσο για τη συνέχεια στρατιωτικής στήριξης σε Ισραήλ-Ουκρανία

Νέο χάρτη πολιτικής αποτροπής στη Μέση Ανατολή βλέπουν στο Ιράκ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα