ΑΘΗΝΑ
22:38
|
31.01.2023
Η «μαύρη λίστα» των Ουκρανών εθνικιστών εξακολουθεί να λειτουργεί και να στοχοποιεί ακόμα και ανήλικους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Παρότι η ύπαρξή του έχει καταγγελθεί επανειλημμένα και παρότι έχουν υπάρξει επάλληλα αιτήματα προς την ουκρανική κυβέρνηση να τον «κατεβάσει», ο ιστότοπος Myrotvorets, εξακολουθεί να λειτουργεί και να υποδεικνύει στόχους σε Ουκρανούς εθνικιστές.

Το Myrotvorets είναι ένας ιστότοπος, ο οποίος φιλοξενεί μια διαρκώς ανανεούμενη λίστα και, ενίοτε, προσωπικά δεδομένα ατόμων, που θεωρούνται από τους συντάκτες του ιστότοπου ως «εχθροί της Ουκρανίας» ή, όπως αναφέρει ο ίδιος ο ιστότοπος, ως άτομα «των οποίων οι ενέργειες συνδέονται με ενδείξεις για εγκλήματα κατά της εθνικής ασφάλειας της Ουκρανίας, της ειρήνης, της ανθρώπινης ασφάλειας και του διεθνούς δικαίου».

Ο ιστότοπος ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2014 από τον Ουκρανό πολιτικό και ακτιβιστή Γκεόργκι Τούκα και, παρόλο που δεν έχει επίσημο καθεστώς, χρησιμοποιείται ως συμπληρωματική βάση δεδομένων προς τις κυβερνητικές βάσεις δεδομένων σε σημεία ελέγχου.

Στο παρελθόν, ο ιστότοπος έχει στοχοποιήσει ως «εχθρούς της Ουκρανίας» βουλευτές του ΚΚΕ, αλλά και τον τραγουδοποιό και ιδρυτή των Pink Floyd, Ρότζερ Γουότερς.

Εάν και τα παραπάνω άτομα δεν κινδυνεύουν άμεσα από την «προγραφή» τους στη μαύρη λίστα των Ουκρανών εθνικιστών, αυτό δεν ισχύει για τις χιλιάδες των ντόπιων που έχουν στοχοποιηθεί από τη σελίδα.

Οι συντάκτες του Myrotverts έχουν συμπεριλάβει στους «στόχους» που αναρτώνται στη σελίδα ακόμα και ένα 14χρονο κορίτσι από το Λουγκάνσκ.

Επιπλέον, η σελίδα έχει καταγγελθεί από δημοσιογράφους, καθώς περιλαμβάνει πολλούς ντόπιους δημοσιογράφους ή και ανταποκριτές διεθνών μέσων.

Παρ’όλα αυτά, η σελίδα εξακολουθεί να απολαμβάνει της ανοχής, εάν όχι και της υποστήριξης της κυβέρνησης Ζελένσκι.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Άγκυρα προωθεί την έγκριση του τουρκολιβυκού μνημονίου

Ξεκινά 1η Φεβρουαρίου η προπώληση εισιτηρίων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Εντείνεται ο απεργιακός αγώνας στη Βρετανία

Ντονιέτσκ: Υπό ρωσικό έλεγχο χωριό δίπλα στο Μπαχμούτ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα