ΑΘΗΝΑ
07:19
|
25.04.2024
Η ομάδα αρνήθηκε χθες να τραγουδήσει τον εθνικό ύμνο του Ιράν σε ένδειξη υποστήριξης στις διαδηλώσεις που ξέσπασαν μετά το θάνατο της Μαχσά Αμινί.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο προπονητής της ομάδας του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Ιράν, Κάρλος Κεϊρόζ, εξέφρασε το θυμό του για την εμπλοκή παικτών στις εσωτερικές εντάσεις που αντιμετωπίζει η χώρα τους, λέγοντας στους Ιρανούς υποστηρικτές της ομάδας να μην παρενοχλούν και να μην πολιτικοποιούν την ομάδα του και να τους αφήσουν να επικεντρωθούν στην επίδοσή τους στο τουρνουά.

Μιλώντας μετά την ήττα 6-2 της ομάδας του από την Αγγλία στο πρώτο παιχνίδι του Παγκοσμίου Κυπέλλου τη Δευτέρα, ο Κεϊρόζ ανέφερε ότι οι παίκτες του έχουν δεχθεί έντονες επικρίσεις και ακόμη και απειλές για θέματα που δεν έχουν καμία σχέση με το ποδόσφαιρο.

Η εθνική ομάδα του Ιράν έχει βρεθεί στο επίκεντρο ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με πολλούς Ιρανούς να ζητούν τη δημόσια υποστήριξή τους για τις συνεχιζόμενες διαδηλώσεις σημειώνονται στη χώρα μετά το θάνατο της Μαχσά Αμινί πριν δύο μήνες έπειτα από τη σύλληψή της από την αστυνομία ηθών της Τεχεράνης.

«Σε αυτούς που έρχονται να ενοχλήσουν την ομάδα με θέματα που δεν αφορούν μόνο τις ποδοσφαιρικές απόψεις, δεν είναι ευπρόσδεκτοι γιατί τα αγόρια μας, είναι απλά αγόρια του ποδοσφαίρου», δήλωσε ο Κεϊρόζ σε συνέντευξη Τύπου.

«Αφήστε τα παιδιά να παίξουν το παιχνίδι. Γιατί αυτό ψάχνουν. Ήθελαν να εκπροσωπήσουν τη χώρα, να εκπροσωπήσουν τον κόσμο, όπως κάθε άλλη εθνική ομάδα που είναι εδώ. Και για όλες τις εθνικές ομάδες υπάρχουν θέματα εντός έδρας».

Ορισμένοι οπαδοί κατηγόρησαν την ομάδα ότι τάσσεται υπέρ της καταστολής των διαδηλωτών από την Τεχεράνη, κατά την οποία σύμφωνα με ακτιβιστές περισσότεροι από 400 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής, συμπεριλαμβανομένων δεκάδων ανηλίκων.

Ο αρχηγός της ομάδας, Εχσάν Χατζσαφί, δήλωσε την Κυριακή ότι η ομάδα του υποστηρίζει και συμπάσχει με τους ανθρώπους της, ενώ σε ένδειξη αλληλεγγύης στους διαδηλωτές τη Δευτέρα, η ομάδα αρνήθηκε να τραγουδήσει τον εθνικό ύμνο του Ιράν πριν από τον αγώνα.

Η απόφαση να μην τραγουδήσει τον εθνικό ύμνο δεν ήταν η πρώτη φορά που η ιρανική ομάδα έδειξε συμβολική υποστήριξη στους διαδηλωτές. Στα τέλη Σεπτεμβρίου, η ομάδα επέλεξε να φορέσει μαύρα μπουφάν για να καλύψει τα χρώματα της χώρας στο φιλικό της με τη Σενεγάλη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ξεκινά το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων – Ανοιχτά τα μαγαζιά την Κυριακή

Βόρεια Μακεδονία: Άνετη νίκη του αντιπολιτευόμενου VMRO-DPMNE στον α΄γύρο των προεδρικών εκλογών

War: What is it good for? Absolutely nothing

Ο καιρός σήμερα: Βροχές κυρίως στα δυτικά και βόρεια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα