ΑΘΗΝΑ
03:33
|
26.04.2024
Η διαφορά ανάμεσα στα δύο μεγαλύτερα κόμματα μειώθηκε στο 7,3% αλλά εντυπωσιακότερο είναι το 23% που δεν εμπιστεύεται κανέναν πολιτικό αρχηγό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μήνα με το μήνα φαίνεται πως μειώνεται η διαφορά ανάμεσα στη Ν.Δ. και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η νέα δημοσκόπηση της εταιρίας ALCO, που παρουσιάστηκε απόψε από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων το σταθμού ALPHA,  περιορίζει τη διαφορά των δύο κομμάτων στις 7,3 μονάδες από 8,3% που ήταν τον περασμένο Οκτώβριο.

 Ειδικότερα,  η Ν.Δ. καταγράφεται να έχει το 30,3% της αποδοχής των ερωτηθέντων και ο ΣΥΡΙΖΑ στο 23%. 

Το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ παρέμεινε σταθερό στο 11,4%, το ΚΚΕ στο 5,2% και ακολουθούν «Ελληνική Λύση» με 4,9% και ΜέΡΑ25 με 2,7%.

Εντυπωσιακό από την άλλη είναι το ποσοστό των ερωτηθέντων που απαντά πως δεν εμπιστεύεται κανέναν πολιτικό αρχηγό ως πρωθυπουργό καθώς ανέρχεται στο 23%. Ξεπερνά δηλαδή κατά μία ποσοστιαία μονάδα εκείνους που (κατά 22%) δηλώνουν πως προτιμούν τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

Επιπλέον, ένας στους τρεις δηλώνει ότι χρησιμοποιεί το λεγόμενο «καλάθι του νοικοκυριού» και το 32% θεωρεί ότι πετυχαίνει «πολύ ή αρκετά» να  συγκρατήσει τις τιμές στα προϊόντα που καλύπτουν  τις βασικές ανάγκες των πολιτών.

Σε ό,τι αφορά τις συσπειρώσεις ψηφοφόρων στα κόμματά τους, η Νέα Δημοκρατία διατηρεί υψηλό ποσοστό που φθάνει στο 74%, σε σχέση με τις εκλογές του 2019. Ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ του οποίου η συσπείρωση των ψηφοφόρων φθάνει στο 69% μολονότι έχασε οκτώ ποσοστιαίες μονάδες υπέρ του ΠΑΣΟΚ.

Σε ό,τι αφορά το σάλο που προκάλεσε το σκάνδαλο σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης της 12χρονης στον  Κολωνό, οι ερωτηθέντες δηλώνουν ικανοποιημένοι για την ταχύτητα και την αποτελεσματικότητα της Αστυνομίας (43%), δίνουν χαμηλό βαθμό στις Κοινωνικές Υπηρεσίες (26%) και επικρίνουν τη Δικαιοσύνη για καθυστερήσεις και αναποτελεσματικότητα καθώς ικανοποιημένο από το δικαστικό σύστημα δήλωσε μόλις το 16% των ερωτηθέντων.

Η διαφορά ανάμεσα στα δύο μεγαλύτερα κόμματα μειώθηκε στο 7,3% αλλά εντυπωσιακό παραμένει ένα 23% που δηλώνει πως δεν εμπιστεύεται κανένα πολιτικό αρχηγό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πικρία για ΠΑΣΟΚ και Ευρωκοινοβούλιο εκφράζει η Εύα Καϊλή

Ποιοι κατεβαίνουν στις ευρωεκλογές με την Πλεύση Ελευθερίας

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών Θετικής Ατζέντας αύριο, στην Τουρκία

Οι προηγούμενες εκλογές μέτρο σύγκρισης στις ευρωεκλογές λέει ο Μητσοτάκης στο ΣΚΑΪ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα