ΑΘΗΝΑ
21:30
|
26.04.2024
Ήρθη η προειδοποίηση για τσουνάμι. «Όλοι μοιάζουν να είναι καλά, αλλά (επικρατεί) πανικός», δήλωσε κάτοικος της πρωτεύουσας, Χονιάρα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ -κατά την αναθεωρημένη εκτίμηση του USGS- σημειώθηκε στις Νήσους του Σολομώντα, με αυτόπτες μάρτυρες να κάνουν λόγο για δόνηση που πέταξε κάτω τηλεοράσεις και άλλα αντικείμενα.

Αρχικά εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι, το οποίο θα μπορούσε να πλήξει περιοχές σε ακτίνα ως και 300 χιλιομέτρων γύρω από το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε σε θαλάσσιο χώρο 55 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Χονιάρα, σύμφωνα με το αμερικανικό κέντρο έγκαιρης προειδοποίησης για τσουνάμι στον Ειρηνικό (PTWC). Στη συνέχεια το κέντρο PTWC ήρε την προειδοποίηση για τσουνάμι στις ακτές των Νήσων του Σολομώντα.

«Ήταν μεγάλος» σεισμός, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Τζόι Νίσα, που εργάζεται στην υποδοχή των πελατών του ξενοδοχείου Heritage Park στη Χονιάρα, προσθέτοντας «ορισμένα αντικείμενα μέσα στο ξενοδοχείο έπεσαν. Όλοι μοιάζουν να είναι καλά, αλλά (επικρατεί) πανικός».

Δημοσιογράφος του γαλλικού πρακτορείου που βρίσκεται στην πρωτεύουσα μετέδωσε πως ο σεισμός διήρκεσε περίπου 20 δευτερόλεπτα. Η ηλεκτροδότηση διακόπηκε σε ορισμένες συνοικίες της πόλης και κόσμος βγήκε από γραφεία και σπίτια για να σπεύσει να αναζητήσει καταφύγιο σε περιοχές με μεγαλύτερο υψόμετρο.

Αρχικά, το αμερικανικό ινστιτούτο γεωλογικών μελετών έκανε λόγο για σεισμό 7,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, προτού αναθεωρήσει προς τα κάτω την εκτίμηση. Το εστιακό βάθος του ήταν 13 χιλιόμετρα και καταγράφηκε στις 13:03 (τοπική ώρα· 04:03 ώρα Ελλάδας).

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Φωτιά στη Νέα Σμύρνη: Απεγκλωβίστηκε γυναίκα

Πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης από τους Γιατρούς του Κόσμου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα