ΑΘΗΝΑ
10:18
|
24.04.2024
Η παρέμβαση του ιδρύματος Κλούνεϊ γίνεται ένα 24ωρο πριν την συνεδρίαση του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ για έρευνα στο Ιράν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Επιβεβλημένη» θεωρεί το ίδρυμα (Τζορτζ και Αμάλ) Κλούνεϊ για τη Δικαιοσύνη την διενέργεια ανεξάρτητης έρευνας για τις παραβιάσεις δικαιωμάτων στο Ιράν σε βάρος κυρίως διαδηλωτών που διαδηλώνουν εδώ και τουλάχιστον δύο μήνες μετά το θάνατο της 22χρονης Μαχσά Αμινί στη διάρκεια κράτησης μετά τη σύλληψής της από την αστυνομία «ήθους» γιατί δεν φορούσε ευπρεπώς χιτζάμπ.

Σε σημερινή ανακοίνωσή του το ίδρυμα επισημαίνει πως οι μαζικές διαδηλώσεις στο Ιράν υπέρ των ελευθεριών και των δικαιωμάτων των γυναικών μπαίνουν στον τρίτο μήνα ενώ το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ ετοιμάζεται να ψηφίσει επί της πρότασης για την διενέργεια
«ανεξάρτητης» έρευνας που θα συγκεντρώσει στοιχεία για παραβιάσεις δικαιωμάτων στο Ιράν.

«Θα είναι ο πρώτος φορέας του ΟΗΕ αυτού του είδους για το Ιράν και θα είναι ένα απαραίτητο βήμα προκειμένου να εξασφαλιστεί πως οι υπεύθυνοι για τις παραβιάσεις δικαιωμάτων δεν θα μείνουν ατιμώρητοι» αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του το Ίδρυμα.

Η συνεδρίαση του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για το Ιράν στη Γενεύη της Ελβετίας έχει προγραμματιστεί για αύριο,24 Νοεμβρίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κάλπες στη Βόρεια Μακεδονία και στο βάθος η ευρωπαϊκή πορεία

Μεσσηνίας Χρυσόστομος: Δεν κλείνει με τη συνάντηση Ιερώνυμου-Μητσοτάκη το ζήτημα «ομόφυλα ζευγάρια»

5,4 εκ. ευρώ στην Κύπρο έδωσε το Τζόκερ

Από σήμερα το «καλάθι του Πάσχα»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα