ΑΘΗΝΑ
23:13
|
26.04.2024
Ο «ύμνος» της ευρωβουλευτή για τα εργασιακά δικαιώματα στη διοργανώτρια του Μουντιάλ δεν απηχεί τη θέση του ΠΑΣΟΚ, είπε ο πρόεδρος του κόμματος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δυσφορία έχουν προκαλέσει στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής οι τοποθετήσεις της Εύας Καϊλή για τα εργασιακά δικαιώματα στο Κατάρ, τη διοργανώτρια του Παγκόσμιου Κυπέλλου του 2022. Σύμφωνα με την ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ το Κατάρ είναι «πρωτοπόρο» στα εργασιακά! Είπε χαρακτηριστικά: «Κάποιοι εδώ καλούν να κάνουμε διακρίσεις σε βάρος τους. Τους κάνουν μπούλινγκ, κατηγορούν όλους όσους τους μιλάνε ή εμπλέκονται μ’ αυτούς για διαφθορά. Ωστόσο, πάλι παίρνουν το φυσικό αέριο τους. Πάλι, έχουν εταιρείες που κερδίζουν δισεκατομμύρια εκεί», είπε συγκεκριμένα η κ. Καϊλή. Να σημειωθεί ότι οι νεκροί εργάτες στα χρόνια κατασκευής των φαραωνικών υποδομών στο Κατάρ ξεπερνούν τις 6.500 σύμφωνα με διεθνείς οργανισμούς και μέσα ενημέρωσης.

Ερωτηθείς σχετικά το βράδυ της Τρίτης ο Νίκος Ανδρουλάκης σε συνέντευξή του (Blue Sky TV) , ξεκαθάρισε ότι οι τοποθετήσεις της κ. Καϊλή δεν απηχούν αυτές του ΠΑΣΟΚ και των ευρωσοσιαλιστών. Προανήγγειλε, μάλιστα ότι θα υπάρξει ψήφισμα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τα ζητήματα καταπάτησης των ανθρώπινων δικαιωμάτων με επίκεντρο το Μουντιάλ στο Κατάρ, που έχει πάρει ήδη το προσωνύμιο «αιματοβαμμένο».

Πυρά σε Τσίπρα και Μητσοτάκη

«Ούτε ο Τσίπρας θέλει να συγκυβερνήσουμε ούτε ο Μητσοτάκης. Θέλουν τις ψήφους του ΠΑΣΟΚ, δεν θέλουν το ΠΑΣΟΚ. Ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ βάζει όρους, όρους για μια άλλη πολιτική που δεν θέλουν να ακολουθήσουν» τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης αναφορικά με τις μετεκλογικές συνεργασίες στην ίδια συνέντευξη. Πρόσθεσε ότι θα ζητήσει ισχυρή εντολή από τον Ελληνικό λαό ώστε το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ να διαμορφώσει τις εξελίξεις επιμένοντας στη θέση του ότι δεν θα συνεργαστεί σε κυβερνητικό σχήμα με Πρωθυπουργό τον κ. Τσίπρα η τον κ. Μητσοτάκη. «Ο λαός θα δείξει με ποιους θα συνεργαστούμε», είπε.

O πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ρωτήθηκε για το υποθετικό σενάριο στήριξης κυβέρνησης άλλων κομμάτων από εκλεγμένους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ την επομένη των εθνικών εκλογών. Ο κ. Ανδρουλάκης απάντησε με την προειδοποίηση: «Η δημοκρατική παράταξη ονόμασε αυτή τη διαδικασία αποστασία. Όσοι, λοιπόν, σκέφτονται τέτοια σενάρια, ας θυμηθούν το τέλος των αποστατών».

Επανέλαβε ότι απαιτείται να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση των παράνομων παρακολουθήσεων αποδίδοντας ευθύνες στον Πρωθυπουργό. «Ο κ. Μητσοτάκης είναι απολύτως υπεύθυνος. Θέλει να μας πείσει ότι καρατόμησε τον αντ’ αυτού, τον ανιψιό του Γρηγόρη Δημητριάδη και τον άνθρωπο για τον οποίο άλλαξε το νόμο ώστε να διοριστεί διοικητής της ΕΥΠ, τον κ. Κοντολέοντα, χωρίς να ξέρει τον λόγο της παρακολούθησής μου; Εάν υπήρχε σοβαρός, εθνικός λόγος, θα έδιωχνε τον στενότερο συνεργάτη και συγγενή του καθώς και τον διοικητή της ΕΥΠ; Γνωρίζει ο κ. Μητσοτάκης πολύ καλά τον λόγο» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Σημείωσε πώς ο Πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, μπορεί να καλέσει την υπηρεσία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που εδρεύει στο Λουξεμβούργο για να προσφέρει τεχνογνωσία και όσοι Έλληνες βουλευτές θέλουν να ελέγξουν αν στα κινητά τους υπάρχουν ίχνη παράνομων λογισμικών και πώς πρέπει να επιτραπεί στην ΑΔΑΕ να ελέγξει αν υπάρχουν παράνομες επισυνδέσεις άλλων πολιτικών προσώπων.  «Θέλω στις εκλογές να πάμε με ομαλό πολιτικό τοπίο, προκειμένου να ξέρει ο ελληνικός λαός τις ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης, τις ευθύνες της ερευνητικής δημοσιογραφίας, την αλήθεια και το ψέμα. Δεν είναι ένα προσωπικό ζήτημα. Στόχος μου είναι να θωρακιστεί η ελληνική δημοκρατία».

Μιλώντας για την υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου έκανε λόγο για συνταρακτικές αποκαλύψεις και τόνισε την ανάγκη για γενναίες πρωτοβουλίες πρωτίστως από την Κυβέρνηση και όλο το πολιτικό σύστημα.

Τέλος, ανακοίνωσε ότι σήμερα θα καταθέσει στη Βουλή νόμο για την προστασία της πρώτης κατοικίας στο πλαίσιο του νόμου Κατσέλη, που είχε ψηφίσει η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα