ΑΘΗΝΑ
00:03
|
27.04.2024
Επτά από τα εννέα διαμερίσματα της χώρας πλήττονται από τη ξηρασία, δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Άμυνας της Βολιβίας, Χουάν Κάρλος Καλβιμόντες.
Φωτογραφία: Twitter/@UltimaHoracom
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Επτά από τα εννέα διαμερίσματα της χώρας πλήττονται από τη ξηρασία, δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Άμυνας της Βολιβίας, Χουάν Κάρλος Καλβιμόντες.

Ο υφυπουργός δήλωσε χθες στο La Razón Radio ότι παρά τις επιπτώσεις που έχει η σοβαρή ξηρασία σε μεγάλο μέρος της χώρας, ο εφοδιασμός με τρόφιμα είναι εγγυημένος από την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, θα υπάρξουν σημαντικά προβλήματα. Όπως ανέφερε, η κατάσταση στα επτά τμήματα που επλήγησαν από την ξηρασία είναι λεπτή.

Ωστόσο, ο Καλβιμόντες είπε ότι οι παραδόσεις τροφίμων δεν θα επηρεαστούν «επειδή έχει υπάρξει πρόβλεψη από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης».

Ο υφυπουργός αναφέρθηκε και στο ξεκίνημα των βροχοπτώσεων, τις οποίες χαρακτήρισε ανακούφιση. «Είμαστε στο τελευταίο μέρος αυτού του φαινομένου, οι πρώτες βροχές μας δίνουν ελπίδα και τα χειρότερα τελείωσαν».

Οι περιοχές Κοτσαμπάμπα, Τσάκο, Λα Παζ, Ταρίχα, Ποτοσί, Τσουκιάσκα και Σάντα Κρουζ βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση λόγω της έλλειψης βροχοπτώσεων.

Οι ακραίες συνθήκες ξηρασίας βλάπτουν την κτηνοτροφική και γεωργική παραγωγή της χώρας. Αποτελούν, επιπλέον, μια συχνή αιτία πυρκαγιών.

Οι επιπτώσεις της ξηρασίας έρχονται να προστεθούν στις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Βολιβία, λόγω της «απεργίας» που έχει αναστείλει εν μέρει την οικονομική δραστηριότητα στη Σάντα Κρουζ.

Η οικονομία της Βολιβίας προβλέπεται να αναπτυχθεί κατά 4,8% το 2023, λιγότερο από την ανάπτυξη 5,1% που προέβλεπε προηγουμένως, ανακοίνωσε τη Δευτέρα η κυβέρνηση κατά την παρουσίαση του προϋπολογισμού του επόμενου έτους.

Η «απεργία» έχει προκαλέσει ζημίες άνω των 780 εκατομμυρίων δολαρίων και επιβράδυνση της ανάπτυξης.

Ο αγροτικός τομέας της Βολιβίας έχει πληγεί περισσότερο από την απεργία, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας, Μαρσέλο Μοντενέγκρο, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο προτεινόμενος προϋπολογισμός της κυβέρνησης προβλέπει πάνω από 4 δισεκατομμύρια δολάρια σε επενδύσεις στον τομέα.

«Θα συνεχίσουμε να ποντάρουμε σε μια σημαντική μηχανή: την εγχώρια ζήτηση», δήλωσε ο Μοντενέγκρο.

Η αύξηση του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ) διαμορφώθηκε στο 4,13% το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Αρνητικές οι προοπτικές της Boeing

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα