ΑΘΗΝΑ
03:18
|
01.05.2024
Ήταν να μην σπάσει το απόστημα... Οι αποκαλύψεις για την αμφιλεγόμενη ΜΚΟ παίρνουν μορφή καταιγίδας. Ως πέρσι οι συνολικές δωρεές έφθασαν τα 27,7 εκατ. ευρώ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η επιπλέον διάσταση σοβαρού οικονομικού σκανδάλου παίρνει η υπόθεση της ΜΚΟ, «Κιβωτός του Κόσμου» στο φόντο των σοβαρών καταιγιστικών καταγγελιών μεταξύ άλλων για σωματικές, ψυχολογικές κακοποιήσεις, σεξουαλικές παρενοχλήσεις σε βάρος παιδιών και εφήβων που φιλοξενούνται επί χρόνια στην οργάνωση.

Πληροφορίες της ηλεκτρονικής έκδοσης «Πρώτο Θέμα» που επικαλείται τα πρώτα αποτελέσματα οικονομικού ελέγχου στην «Κιβωτό του Κόσμου» αναφέρουν πως δόθηκαν στην οργάνωση από το 2017 ως πέρσι συνολικές δωρεές ύψους 27,7 εκατομμυρίων ευρώ και κρατική επιχορήγηση 100.000 ευρώ για το ίδιο διάστημα. Οι αποκαλύψεις αυτές έρχονται σε αντίθεση με τις συνεχείς εκκλήσεις της ΜΚΟ για δωρεές λόγω ελλείψεων για την κάλυψη βασικών αναγκών όπως η θέρμανση, η σίτιση, η στέγαση κ.α.

Αίσθηση προκαλεί και άλλο ένα εύρημα του ελέγχου της Οικονομικής Αστυνομίας : Η ΜΚΟ είναι στην πραγματικότητα… Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία (ΑΜΚΕ), με την πρεσβυτέρα, Σταματία Γεωργαντή, να κατέχει το 50%, και το υπόλοιπο 50% να είναι στο όνομα της 86χρονης μητέρας του πατέρα Αντώνιου. Όπως αποδεικνύεται, αμφότερες ήταν τελικά οι μόνες  μπορούσαν να σηκώνουν χρήματα από τους τραπεζικούς λογαριασμού της «Κιβωτού του Κόσμου».

Υπό το φακό έρευνας της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος τίθενται σύντομα και τα προσωπικά περιουσιακά στοιχεία του πατέρα Αντώνιου όσο και της πρεσβυτέρας, οι οποίοι είχαν δηλώσει ως μόνιμη κατοικία μία μεζονέτα με τρία διαμερίσματα.

Τις τελευταίες τρεις μέρες το προσωπικό της «Οικονομικής Αστυνομίας» έχει διενεργήσει εντατικούς ελέγχους σε βασικά οικονομικά και περιουσιακά στοιχεία της αμφιλεγόμενης οργάνωσης.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται διαχειριστικός έλεγχος από ορκωτούς λογιστές και επιφανές δικηγορικό γραφείο που έχει ορίσει το νέο Δ.Σ. της ΜΚΟ που διορίστηκε χτες από την κυβέρνηση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Πορεία κατά της καταστολής στην Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα