ΑΘΗΝΑ
02:12
|
25.04.2024
Πολλαπλασιάζονται όσο περνά ο καιρός τα θύματα των αρπακτικών funds. Οι προσωπικές ιστορίες τείνουν να πάρουν σύντομα διαστάσεις ευρύτερης κοινωνικής έκρηξης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Όσο περνά ο καιρός πολλαπλασιάζονται τα θύματα των αρπακτικών funds που βάζουν στο χέρι τις πρώτες κατοικίες δανειοληπτών έναντι πινακίου φακής.

Μία νέα κραυγή αγωνίας βγάζει μιλώντας στον ΑΝΤ1 μία άνεργη μητέρα δύο παιδιών ηλικίας 10 και 14 ετών που κινδυνεύει να βρεθεί στο δρόμο μέσα στις επόμενες μέρες έχοντας χάσει το σπίτι της, 70 τ.μ. σε πλειστηριασμό για χρέος 54.000 ευρώ.

Πλειστηριασμοί: Κραυγή αγωνίας από άνεργη μητέρα 2 παιδιών – «Με πετάνε  στον δρόμο»

«Έρχονται τα Χριστούγεννα και δεν ξέρω πού θα μείνω. Τρέμω και εγώ και τα παιδιά μου… Όποιος με ακούει, θέλω να με καταλάβετε, δεν είμαι καλά, χρειάζομαι βοήθεια, δεν ξέρω τι άλλο να κάνω» είπε στο κανάλι με έκδηλη απελπισία η άνεργη μητέρα.

Η δικηγόρος της άνεργης μητέρας, Κατερίνα Φραγκάκη, μιλώντας σε δημοσιογράφους εξήγησε πως η γυναίκα αγόρασε το 2006 το διαμέρισμα έναντι 210.000 ευρώ με δάνειο 60.000 ευρώ. Ανέφερε πως επικοινώνησε με τη δικηγόρο του fund και της πρότεινε να δοθεί η δυνατότητα στην μητέρα να μισθώσει το ίδιο της το σπίτι και να παραμείνει μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς. 

Ωστόσο, η δικηγόρος του κερδοσκοπικού ταμείου απέρριψε το αίτημα τονίζοντας πως η άνεργη μητέρα θα πρέπει να μείνει στο δρόμο στο τέλος του μήνα. Τη μόνη «εναλλακτική» που πρότεινε ήταν να παραιτηθεί η γυναίκα από την ανακοπή κατάσχεσης μετά την κατακυρωτική έκθεση ώστε να της επιτραπεί να μείνει στο ίδιο της το σπίτι μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς.

«Είμαι χωρισμένη, είμαι μόνη μου, είμαι άνεργη με δύο ανήλικα παιδιά. Δεν έχω να πληρώσω ούτε την μεταφορική. Πού θα πάω; Τι θα κάνω; Η οικογένεια μου είναι στην επαρχία. Ζητάω παράταση μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς και αρνούνται. Πού θα πάω τα παιδιά μου;» ανέφερε η άτυχη γυναίκα, αναδεικνύοντας με την προσωπική της περιπέτεια ένα φαινόμενο που τείνει να πάρει εκρηκτικές διαστάσεις μέσα στους επόμενους μήνες, εκτός και εάν οι λαϊκές αντιδράσεις βάλουν φρένο στα σχέδια των κερδοσκόπων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς έστειλε ο Μπάιντεν στην Ουκρανία

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Κυπριακό, Γάζα, και αμοιβαία συμφέροντα στη συνάντηση Στάνμαγιερ και Ερντογάν

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα