ΑΘΗΝΑ
21:08
|
07.12.2022
Ένα ρεκόρ μολύνσεων από COVID-19 έχει πυροδοτήσει την επιβολή περαιτέρω περιορισμών για τους ανθρώπους στην Κίνα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένα ρεκόρ μολύνσεων από COVID-19 έχει πυροδοτήσει την επιβολή περαιτέρω περιορισμών για τους ανθρώπους στην Κίνα.

Η επιτροπή υγείας του Πεκίνου ανέφερε την Πέμπτη περισσότερα από 31.000 νέα κρούσματα σε εθνικό επίπεδο τις τελευταίες 24 ώρες – πρόκειται για τη μεγαλύτερη καταγραφή ενεργών κρουσμάτων από τις αρχές της πανδημίας.

Χθες, ο αριθμός των κρουσμάτων ήταν 31.444 – αριθμός που έσπασε το ρεκόρ που είχε σημειωθεί στις 13 Απριλίου, όταν ο εμπορικός κόμβος της Σαγκάης, όπου ζουν 25 εκατομμύρια άνθρωποι, τέθηκε σε αποκλεισμό δύο μηνών.

Η Κίνα συνεχίζει να ακολουθεί μια αυστηρή στρατηγική μηδενικού COVID-19 με λοκντάουν, μαζικά καθημερινά τεστ, αυστηρή παρακολούθηση, εντοπισμό επαφών και αναγκαστική καραντίνα.

Η κινεζική κυβέρνηση είχε προσφάτως χαλαρώσει ορισμένα πρωτόκολλα για τον COVID-19, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης της διάρκειας της περιόδου καραντίνας που απαιτείται κατά την είσοδο στην Κίνα από δέκα σε οκτώ ημέρες.

Ωστόσο, ο αριθμός των νέων μολύνσεων έχει αυξηθεί απότομα τις τελευταίες εβδομάδες, προκαλώντας αναβάθμιση των μέτρων.

Ολοένα και περισσότερα οικιστικά συγκροτήματα σφραγίζονται πλήρως. Στην ιδιαίτερα χτυπημένη νότια κινεζική μητρόπολη Γκουανζού, όπου σημειώθηκαν βίαιες διαμαρτυρίες κατά των μέτρων για τον COVID-19, αρκετές περιοχές βρίσκονται σε πλήρη αποκλεισμό.

Η Σαγκάη, εν τω μεταξύ, ανακοίνωσε ότι οι ταξιδιώτες που έρχονται στην πόλη δεν θα επιτρέπεται να πάνε σε εστιατόρια ή καταστήματα για πέντε ημέρες.

Οι περιορισμοί επηρεάζουν τους κατοίκους καθώς και τη βιομηχανική παραγωγή, συμπεριλαμβανομένου του μεγαλύτερου εργοστασίου iPhone στον κόσμο, το οποίο συγκλονίστηκε από συγκρούσεις μεταξύ εργαζομένων και προσωπικού ασφαλείας.

«Πόσοι άνθρωποι έχουν οικονομίες που να αρκούν για να τους υποστηρίξουν, εάν τα πράγματα παραμένουν συνεχώς σταματημένα;» ρώτησε ένας 40χρονος άνδρας από το Πεκίνο με το επώνυμο Γουάνγκ, ο οποίος είναι διευθυντής σε μια ξένη εταιρεία. «Και ακόμα κι αν έχεις χρήματα για να μείνεις στο σπίτι καθημερινά, αυτό δεν είναι αληθινή ζωή».

Οι δρόμοι της Τσαογιάνγκ, της πιο πυκνοκατοικημένης συνοικίας της πρωτεύουσας, είναι όλο και πιο άδειοι αυτή την εβδομάδα.

Στο Σανλιτούν, μια πολυτελής εμπορική περιοχή, σήμερα δεν ακουγόταν σχεδόν τίποτα εκτός από το βουητό των ηλεκτρικών ποδηλάτων των ντελίβερι που μετέφεραν γεύματα σε όσους εργάζονταν από το σπίτι.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μενέντεζ: «Δεν αποτελεί νίκη για την Τουρκία» ο νόμος NDAA

Ένατο πακέτο κυρώσεων στη Ρωσία προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Τι απαντά η Αθήνα στην Τρίπολη για τις έρευνες νοτίως της Κρήτης

ΗΠΑ: Καταψηφίστηκε πρόταση λογιστικού ελέγχου της βοήθειας στην Ουκρανία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα