ΑΘΗΝΑ
18:09
|
17.07.2024
Οδηγεί τους ασθενείς στα «κοράκια» της ιδιωτικής υγείας κάθε μορφής ή θέτει σε κίνδυνο τη ζωή τους με τις πολύμηνες λίστες αναμονής λέει το ΚΚΕ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Λαιμητόμο για τη δημόσια νοσοκομειακή περίθαλψη του λαού» χαρακτηρίζει το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ με ανακοίνωσή του το νέο νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή καθώς επισημαίνει πως οι ασφαλισμένοι θα κληθούν, για άλλη μία φορά,  να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.

«Η άθλια κατάσταση, που έχει διαμορφωθεί στα δημόσια νοσοκομεία απ’ όλες τις κυβερνήσεις, με τις τεράστιες ελλείψεις σε γιατρούς, νοσηλευτές, υποδομές και εξοπλισμό, αξιοποιείται από την τωρινή κυβέρνηση για το επόμενο ποιοτικό αντιλαϊκό βήμα που θεσμοθετείται στο νομοσχέδιο και οδηγεί τους ασθενείς στα «κοράκια» της ιδιωτικής υγείας κάθε μορφής ή να θέτουν σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή τους στις πολύμηνες λίστες αναμονής για ένα διαγνωστικό έλεγχο, χειρουργείο και θεραπεία στα δημόσια νοσοκομεία» επισημαίνει το ΚΚΕ στην ανακοίνωσή του.

Τονίζει ότι η μόνη «αλλαγή» που υπάρχει στο νομοσχέδιο είναι το μισθολόγιο των γιατρών, το οποίο δεν αποκαθιστά το κομμένο εισόδημα, ενώ και οι ελάχιστες αυξήσεις που προβλέπονται, εξανεμίζονται πριν καν καλύψουν μέρος της ακρίβειας και της άγριας φορολογίας.

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ καταλήγει ως εξής:

«Τώρα πρέπει να σημάνει συναγερμός! Η γενικευμένη απόρριψη αυτού του άθλιου νομοσχεδίου από το λαό, τους ασθενείς και τους υγειονομικούς, πρέπει να μετατραπεί σε ακόμα πιο αποφασιστική αγωνιστική στάση και δράση, σε συμπόρευση με το ΚΚΕ για ένα αποκλειστικά κρατικό σύστημα υγείας, σύγχρονο και απολύτως δωρεάν για όλους, χωρίς καμία επιχειρηματική δράση.».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Βελτιώνεται η κατάσταση με την πυρκαγιά στο Σοφικό

Τρώνε οι σερβιτόροι από τα πιάτα ενός εστιατορίου;

Συνεχίζεται η παραβατικότητα στις παραλίες της Ρόδου λέει το Δίκτυο Ομπρέλα

Ρέντης: Άγρια ρατσιστική επίθεση εργοδότη σε βάρος εργάτη καταγγέλλει η ΚΕΕΡΦΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα