ΑΘΗΝΑ
14:25
|
26.11.2022
«Έχουμε χρηματοδοτήσει με πάνω από 2,5-3 δισ. ευρώ την Ελληνική Δημοκρατία. Και αναγγέλλουμε πρόσθετες χρηματοδοτήσεις 1,9 δισ. την τρέχουσα περίοδο» είπε ο Σχοινάς.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την επιπλέον χορήγηση 1,9 δισ. ευρώ για την στήριξη της μεταναστευτικής πολιτικής στην Ελλάδα υποσχέθηκε σήμερα ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς κατά τη συνάντησης που είχε το μεσημέρι στην Αθήνα με τον υπουργό Μετανάστευσης, Νότη Μηταράκη.

Ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν προέβλεψε πως αύριο κατά το έκτακτο συμβούλιο της ΕΕ για τη Μετανάστευση μπορεί να υπάρξει συμφωνία πάνω σε ένα νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου.  «Είμαι σίγουρος ότι μέχρι το τέλος της θητείας της Επιτροπής θα το πετύχουμε» είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως στο μεταξύ «θα δρούμε πυροσβεστικά καθώς οι κρίσεις πιέζουν».

«Σ’ αυτά τα πλαίσια, η Ελλάδα έχει λάβει την ισχυρότερη βοήθεια από την Ευρώπη. Έχουμε μέχρι τώρα χρηματοδοτήσει πάνω από 2,5-3 δισ. ευρώ την Ελληνική Δημοκρατία. Και αναγγέλλουμε ότι με πρόσθετες χρηματοδοτήσεις 1,9 δισ. ευρώ την τρέχουσα περίοδο θα στηρίξουμε τη χώρα», τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΕΕ και πρόσθεσε ότι «έχουμε σταθεί εγκαίρως δίπλα στις ανάγκες όλων των κρατών μελών-κυρίως των χωρών υποδοχής, όπως η Ελλάδα και ως αρχιτέκτονες και ως πυροσβέστες».

Η αυριανή συνεδρίαση του Συμβουλίου αποτελεί, όπως είπε χαρακτηριστικά, «μια αρχή, για να συζευχθούν οι «αρχιτεκτονικές» προσπάθειες για τη σύναψη του νέου Συμφώνου Μετανάστευσης και Ασύλου με τις «πυροσβεστικές» κινήσεις που κάνουμε για την αντιμετώπιση των πιεστικών κρίσεων».

Από την πλευρά του, ο Νότης Μηταράκης ευχαρίστησε τον Σχοινά «για την ουσιαστική συμβολή του προκειμένου να υπάρξει έγκαιρη έγκριση των ευρωπαϊκών ταμείων μετανάστευσης για την τρέχουσα περίοδο κονδυλίων 1,9 δισ. ευρώ, τα οποία θα επιτρέψουν στη χώρα μας να λειτουργήσει αποτελεσματικά ως πρώτη χώρα υποδοχής ασύλου και ένταξης χωρίς αρνητικές επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία.»

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Ιράν αναπτύσσει περισσότερες δυνάμεις στην κουρδική περιοχή

Πυροβολισμοί τα ξημερώματα στο Μενίδι

Αποφασισμένη η Τουρκία να είναι κορυφαία στις αμυντικές βιομηχανίες, λέει ο Ερντογάν

Μουντιάλ: Διαπληκτισμός μεταξύ Ιρανών στον αγώνα με την Ουαλία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα