ΑΘΗΝΑ
14:26
|
16.04.2024
Ταχυδρομικοί υπάλληλοι, δάσκαλοι και πανεπιστημιακοί πραγματοποιούν νέες απεργιακές κινητοποιήσεις, σε ένα κύμα απεργιών που σαρώνει τη Βρετανία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ταχυδρομικοί υπάλληλοι, δάσκαλοι και πανεπιστημιακοί σε όλη τη Βρετανία προχώρησαν σε απεργία την Πέμπτη για να απαιτήσουν καλύτερες αμοιβές, με προειδοποιήσεις ότι θα υπάρξουν περισσότερες απεργιακές κινητοποιήσεις και εκτεταμένη αναταραχή ενόψει των Χριστουγέννων.

Περισσότεροι από 70.000 υπάλληλοι σε βρετανικά πανεπιστήμια, δάσκαλοι σε όλη τη Σκωτία και ταχυδρομικοί υπάλληλοι της Royal Mail προσχώρησαν σε απεργιακή κινητοποίηση εν μέσω ενός αυξανόμενου αριθμού διαφωνιών καθώς εργαζόμενοι και επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν την κρίση του κόστους ζωής.

Η γενική γραμματέας της Ένωσης Πανεπιστημίων και Κολλεγίων (UCU), Τζο Γκρέιντι, είπε ότι οι προγραμματισμένες τριήμερες απεργίες ήταν η «μεγαλύτερη απεργιακή δράση στην ιστορία της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης» λόγω διαφωνίας για τις συντάξεις, τις συνθήκες εργασίας και τις αμοιβές.

Οι δάσκαλοι σε όλη τη Σκωτία ξεκίνησαν επίσης την πρώτη μέρα των απεργιών μετά από σχεδόν τέσσερις δεκαετίες, μετά την κατάρρευση των συνομιλιών για μια συμφωνία αμοιβών με τη σκωτσέζικη κυβέρνηση και την COSLA (η Συνέλευση των Τοπικών Αρχών της Σκωτίας).

Το συνδικάτο του Εκπαιδευτικού Ινστιτούτου της Σκωτίας κάλεσε τα μέλη του σε «όλα τα σχολεία της Σκωτίας» σε απεργία, με τα μαθήματα να είναι κλειστά για τους μαθητές μετά από μήνες διαπραγματεύσεων που απέτυχαν να καταλήξουν σε μια ικανοποιητική συμφωνία αμοιβών.

Ένας εκπρόσωπος της COSLA είπε ότι το σωματείο πρέπει να «αναγνωρίσει ότι πρόκειται για εξαιρετικά δύσκολες οικονομικές στιγμές».

Οι ταχυδρομικοί υπάλληλοι της Royal Mail (IDSI.L) σε όλη τη Βρετανία πήραν επίσης τις κινητοποιήσεις για να ξεκινήσουν απεργία για δύο ημέρες, που συμπίπτουν με τις ετήσιες εκπτώσεις της Μαύρης Παρασκευής (Black Friday).

Η μακροχρόνια διαμάχη για τις αμοιβές μεταξύ της εταιρείας ταχυδρομείου και δεμάτων και του Συνδικάτου Εργαζομένων Επικοινωνίας (CWU) είναι μία από τις πολλές που μαίνεται σε ολόκληρη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένης της διαμάχης με τους σιδηροδρόμους που έχουν ανακοινώσει προγραμματισμένες απεργίες δύο μήνες πριν και μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Οι ηγέτες των σιδηροδρομικών συνδικάτων πρόκειται να συναντηθούν με τον υπουργό Μεταφορών αργότερα την Πέμπτη.

Ο ανώτερος υπουργός της κυβέρνησης Μάικλ Γκόουβ είπε ότι πρέπει να γίνουν γόνιμες διαπραγματεύσεις μεταξύ εργοδοτών και συνδικάτων.

«Η πρώτη μου σκέψη είναι για εκείνους τους ανθρώπους που επηρεάζονται από την απεργία, τους ανθρώπους που, είτε πρόκειται για αναστάτωση στο Royal Mail είτε για μεταφορά, διαπιστώνουν ότι η καθημερινότητά τους έχει διαταραχθεί», είπε στο BBC TV.

«Αυτό που θέλω να δω είναι οι άνθρωποι να μπορούν να κάνουν την καθημερινότητά τους χωρίς αναστάτωση».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άλλο Ιράν, άλλο Βρετανία…

Κατάπιε τη γλώσσα του σήμερα ο Βρετανός ΥΠΕΞ όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε τι θα έκανε εάν εχθρική χώρα βομβάρδιζε βρετανικό προξενείο.
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην 24ωρη απεργία όλων των ΜΜΕ

Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο του ΜέΡΑ25

Νεκροί άλλοι δύο Παλαιστίνιοι απόψε από επίθεση εποίκων στη Δυτική Όχθη

Νέες καταγγελίες Παλαιστινίων για βασανιστήρια από τον στρατό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα