ΑΘΗΝΑ
23:35
|
30.05.2023
Η ΜΚΟ φαίνεται πως είχε κάνει το μεταναστευτκό αφορμή για γερές business, βάζοντας στο χέρι μεγάλα χρηματικά ποσά που προορίζονταν για πρόσφυγες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τις ύποπτες οικονομικές δραστηριότητες της ΜΚΟ  Human Rights 360 μελετά η εισαγγελέας Πρωτοδικών Ελένη Μιχαλοπούλου βάση του πορίσματος που της προώθησε η Αρχή Καταπολέμησης Μαύρου Χρήματος στο οποίο καταγράφονται στοιχεία για την κακοδιαχείριση σημαντικών χρηματικών ποσών που είχαν εκταμιευτεί από χρηματοδοτήσεις του λεγόμενου «Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου» δημιουργήθηκε την 1 Ιανουαρίου 1994 μετά από συμφωνία μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ζώνης Ελευθέρων Συναλλαγών και της τότε Ευρωπαϊκής Οικονομικής Κοινότητας (ΕΟΚ).

Η Αρχή Καταπολέμησης Μαύρου Χρήματος έχει προς το παρόν  «παγώσει» τους λογαριασμούς εμπλεκόμενων στελεχών της αμφιλεγόμενης ΜΚΟ του Επαμεινώνδα Φαρμάκη, που ελέγχεται για σοβαρά αδικήματα, όπως ιδιοποίηση μεγάλων χρηματικών ποσών που προορίζονταν για πρόσφυγες και μετανάστες.

Ποια είναι η ύποπτη ΜΚΟ

Η HumanRights 360 είναι η ΜΚΟ η οποία είχε την επαφή με τους 38 πρόσφυγες που προώθησε με τη βία η Τουρκία στην αμμονησίδα του ποταμού Έβρου, κατηγορώντας την Ελλάδα και υποστηρίζοντας ότι ένα παιδάκι είχε πεθάνει από τσίμπημα σκορπιού κι ένα άλλο χαροπάλευε. 

Η δικηγόρος της HumanRights 360 τότε Ευγενία Κουνιάκη ήταν αυτή που κατάρτισε τη λίστα με τα

HumanRights 360: Στον εισαγγελέα για ξέπλυμα χρήματος η ΜΚΟ που κατήγγειλε  την Ελλάδα για τους 38 στον Έβρο

ονόματά τους και προσέφυγε κατά της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

Η ΜΚΟ αρνείται τις κατηγορίες που τις αποδίδονται, εκφράζοντας έκπληξη και αγανάκτηση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γρήγορα τη Σουηδία στο ΝΑΤΟ θέλουν οι ΗΠΑ

Ανησυχία στον ΟΗΕ για τον νόμο κατά ΛΟΑΤΚΙ στην Ουγκάντα

Ανυποχώρητος ο Κούρτι στο Κοσσυφοπέδιο

Μητσοτάκης: Είμαστε νικητές, όχι αλαζόνες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα