ΑΘΗΝΑ
15:14
|
24.04.2024
«Βενετία» θύμιζε χτες το μεγαλύτερο μέρος της Τζέντα στη Σαουδική Αραβία από την οκτάωρη ισχυρή βροχόπτωση που πλημμύρισε δρόμους, σπίτια και εμπορικά κέντρα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι πνίγηκαν, εκατοντάδες κτίρια πλημμύρισαν, δρόμοι έγιναν ποτάμια και πτήσεις αεροσκαφών καθυστέρησαν κατά την οκτάωρη βροχή που έπεσε την Πέμπτη στη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας.

Η καταρρακτώδης βροχή δεν ήθελε και πολύ για να μετατρέψει σε ποτάμια κεντρικές οδικές αρτηρίες, εμπορικά κέντρα και οικιστικά συγκροτήματα καθώς οι ασυνήθιστοι στις βροχές Σαουδάραβες και ξένοι μετανάστες αιφνιδιάστηκαν με την πολύωρη ισχυρή βροχόπτωση.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Εθνικού Κέντρου Μετεωρολογίας της Σαουδικής Αραβίας (ΝCM), Χουσείν αλ Καχτάνι, η χτεσινή οκτάωρη βροχόπτωση στη Τζέντα κατέρριψε ρεκόρ δεκαετιών καθώς από τις 8.00 το πρωί ως τις 5.00 το απόγευμα έπεσαν περίπου 180 χιλιοστά νερού καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ που είχε καταγραφεί το 2009 οπότε είχαν πέσει 111 χιλιοστά νερού.

Το Διεθνές Αεροδρόμιο «Βασιλιάς Αμπντουλαζίζ» της Τζέντα ανακοίνωσε την καθυστέρηση δεκάδων πτήσεων λόγω της καταρρακτώδους βροχής ενώ το σαουδαραβικό πρακτορείο ειδήσεων SPA μετέδωσε πως αποφασίστηκε το ολοήμερο κλείσιμο των σχολείων για την αποφυγή περαιτέρω προβλημάτων σε βάρος  μαθητών και εκπαιδευτικών όχι μόνον στη Τζέντα, αλλά και στις παρακείμενες κωμοπόλεις Ραμπίγ και Χουλαΐς.

Οι πλημμύρες που σημειώθηκαν το 2009 στην Τζέντα είχαν προκαλέσει το θάνατο 123 ανθρώπων και άλλων 10 δύο χρόνια μετά.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ισπανία: Ύποπτη για διαφθορά η σύζυγος του Σάντσεθ

Ρατσιστική επίθεση σε βάρος διανομέα στον Άγιο Δημήτριο καταγγέλλει η ΚΕΕΡΦΑ

Άλογα του Ιππικού «δραπέτευσαν»-Πανικός και τραυματίες στο κέντρο του Λονδίνου

Το σινικό κίνημα των κακοντυμένων εργαζομένων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα