ΑΘΗΝΑ
15:02
|
26.11.2022
«Με προκαλούν για να δουν το οξύθυμο του χαρακτήρα μου», είπε εκνευρισμένος ο Πέτρος Φιλιππίδης κατά την διάρκεια της κατάθεσης της ηθοποιού Λένας Δροσάκη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Με προκαλούν για να δουν το οξύθυμο του χαρακτήρα μου», είπε εκνευρισμένος ο Πέτρος Φιλιππίδης κατά την διάρκεια της κατάθεσης της ηθοποιού Λένας Δροσάκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, που εξετάζει τρεις υποθέσεις σεξουαλικής βίας σε βάρος του θιασάρχη.

Συγκεκριμένα, ο κατηγορούμενος ηθοποιός, έπειτα από ένταση που προκλήθηκε στην ακροαματική διαδικασία, μίλησε για πρώτη φορά και είπε: «Τόσο καιρό με προκαλούν για να έχω αυτή την αντίδραση. Δεν έχω μιλήσει δυο χρόνια. Προκαλούν το οξύθυμο του χαρακτήρα μου. Θέλουν να δουν αντίδραση».

Νωρίτερα, η ηθοποιός Λένα Δροσάκη, που καταθέτει στη δίκη του ηθοποιού, αναφέροντας ότι είχε υποστεί σεξουαλική παρενόχληση από εκείνον, ρωτήθηκε για το εάν έχει ακούσει ποτέ για βιασμό άλλης κοπέλας από τον Π. Φιλιππίδη. Απαντώντας η μάρτυρας μίλησε για μια περίπτωση, διευκρινίζοντας όμως στη συνέχεια ότι δε μιλά για βιασμό και δε μπορεί να πει το όνομα.

«Νομικά δε γίνεται αυτό. Αν γνωρίζετε κάτι πρέπει να λέτε ονόματα, αλλιώς λέτε δεν γνωρίζω» είπε η Πρόεδρος. Συγγνώμη δεν ήξερα» απάντησε η κ. Δροσάκη. 

Στο σημείο αυτό ακούστηκε ο Πέτρος Φιλιππίδης ο οποίος σηκώθηκε από τη θέση του και φώναζε «Συγγνώμη; Συγγνώμη;». Η σύζυγός του Ελπίδα Νίνου, τον κάλεσε να ηρεμήσει και να καθίσει ξανά στη θέση του. Στη συνέχεια ο κατηγορούμενος ζήτησε να κάνει μια δήλωση στο δικαστήριο, στην οποία και ανέφερε ότι τον προκαλούν για να δουν τις αντιδράσεις του.

Νωρίτερα, είχε προκληθεί άλλη ένταση την ώρα που εξεταζόταν η Λένα Δροσάκη καθώς ο συνήγορος υπεράσπισης του Φιλιππίδη Μιχάλης Δημητρακόπουλος χαρακτήρισε «ερωτόλογα» τα μηνύματα που έστελνε ο ηθοποιός προκαλώντας καβγά με τον συνήγορο της Δροσάκη, Χάρη Σαλούστρο, ο οποίος είπε ότι η άλλη πλευρά διαστρεβλώνει συνεχώς τα γεγονότα και ήταν πρόστυχα λόγια όλα αυτά που έστελνε ο Φιλιππίδης στην καταγγέλλουσα.

Οι δύο δικηγόροι άρχισαν να επιτίθενται ο ένας στον άλλον με προσωπικούς χαρακτηρισμούς, χτυπώντας τα χέρια τους στα έδρανα. Η έδρα αποσύρθηκε από τη δικαστική αίθουσα ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα ενώ έγινε άμεση επέμβαση της αστυνομίας προκειμένου να επιστρέψει η τάξη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νίκη της αντιπολίτευσης στις τοπικές εκλογές της Ταϊβάν

Ισραήλ: Κλίνατε επί ακροδεξιά…

Το Ιράν αναπτύσσει περισσότερες δυνάμεις στην κουρδική περιοχή

Πυροβολισμοί τα ξημερώματα στο Μενίδι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα