ΑΘΗΝΑ
03:38
|
28.06.2026
Χιλιάδες νέοι και νέες διαδήλωσαν σήμερα κατά της έμφυλης βίας που στρέφεται κυρίως κατά των γυναικών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποίησαν απόψε πολλές εκατοντάδες νεαρές γυναίκες και άνδρες με αφορμή την σημερινή Διεθνή Ημέρα Εξάλειψης της Βίας Κατά των Γυναικών που έχει καθιερωθεί στις 25 Νοεμβρίου.

Δεκάδες οργανώσεις γυναικών συμμετείχαν στην κινητοποίηση κατά της έμφυλης βίας που στερεί συχνά από τα αμέτρητα θύματα όχι μόνον την αξιοπρέπεια και την αίσθηση ασφάλειας αλλά και την ίδια τους τη ζωή.

Το πλήθος των νεαρών διαδηλωτών που συγκεντρώθηκε λίγο μετά τις 18.00 το απόγευμα στην Κλαυθμώνος και την πλατεία Ομονοίας, κρατούσε στα χέρια πανό με συνθήματα κατά της βίας, της εκμετάλλευσης και της διακίνησης γυναικών.

Ούτε σε αυτή την περίπτωση έλειψε η υποτίθεται «διακριτική» παρουσία της ΕΛ.ΑΣ.

Το φωτορεπορτάζ που ακολουθεί είναι του Κωνσταντίνου Ζήλου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τραγωδία στην Κρήτη: Νεκρή 43χρονη που τραυματίστηκε σε σκοπευτήριο

Γερμανία: Θερμοκρασίες ρεκόρ καθώς το κύμα καύσωνα κινείται ανατολικά

ΠΕΝΕΝ: 24ωρη απεργία στο λιμάνι της Ραφήνας την Παρασκευή 3 Ιουλίου

Βενεζουέλα: Στερεύουν οι ελπίδες για τον εντοπισμό επιζώντων μετά τους φονικούς δίδυμους σεισμούς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα