ΑΘΗΝΑ
16:55
|
24.04.2024
Η Μόσχα θεωρεί την κριτική των ΗΠΑ για το νομοσχέδιο που απαγορεύει την ΛΟΑΤΚΙ προπαγάνδα ως παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Μόσχα θεωρεί την κριτική των Αμερικανών αξιωματούχων για το νομοσχέδιο της Ρωσίας που απαγορεύει την ΛΟΑΤΚΙ προπαγάνδα ως παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ρωσική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον, μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο TASS.

«Δώσαμε προσοχή στις δηλώσεις πολλών Αμερικανών αξιωματούχων που επικρίνουν το νομοσχέδιο που εγκρίθηκε από την Κρατική Δούμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας που απαγορεύει τη διάδοση προπαγάνδας μη παραδοσιακών σεξουαλικών σχέσεων, παιδεραστίας ή πληροφοριών που προκαλούν την επιθυμία αλλαγής φύλου», διαβάζει.

«Θεωρούμε τέτοιες δηλώσεις ως ωμή παρέμβαση στις εσωτερικές μας υποθέσεις», ανέφερε η πρεσβεία.

«Η Ρωσία υποστηρίζει σταθερά την προστασία των παραδοσιακών οικογενειακών αξιών. Μιλάμε ανοιχτά για την απόρριψή μας στις προσπάθειες των δυτικών κρατών, με επικεφαλής τις Ηνωμένες Πολιτείες, να επιβάλουν ψευδοφιλελεύθερες και διεστραμμένες ιδέες για τα ανθρώπινα δικαιώματα σε άλλες χώρες. Απαιτούμε από την Ουάσιγκτον να σεβαστεί η επιλογή του λαού μας να τηρήσει τις ηθικές κατευθυντήριες γραμμές που μεταβιβάζονται από γενιά σε γενιά και αποτελούν τη βάση της ρωσικής αστικής ταυτότητας», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ο πρόεδρος της Κρατικής Δούμας Βιατσεσλάβ Βολοντίν είπε κατά την ακρόαση του νομοσχεδίου ότι ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν κάλεσε τους Ρώσους νομοθέτες να αποσύρουν την πρωτοβουλία. Ο ομιλητής πρότεινε στα μέλη της Κρατικής Δούμας να απαντήσουν «στον κ. Μπλίνκεν ψηφίζοντας για το θέμα». Την Πέμπτη, τα μέλη της Κρατικής Δούμας ψήφισαν ομόφωνα την τρίτη ανάγνωση ενός νομοσχεδίου που εισάγει σημαντικά πρόστιμα για προπαγάνδα που προωθεί μη παραδοσιακές σεξουαλικές σχέσεις, παιδεραστία και πληροφορίες ικανές να προκαλέσουν χειρουργική επέμβαση αλλαγής φύλου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι ΗΠΑ απειλούν το Πακιστάν για τις συμφωνίες με το Ιράν

Στην Κίνα ο Μπλίνκεν- Πιθανή μια συνάντηση με τον Σι Τζινπίνγκ

Ζαχάροβα: Εμπρηστικές οι ασκήσεις του ΝΑΤΟ στα σύνορα με την Φινλανδία

Πούτιν: Η Ρωσία έτοιμη να συνεργαστεί με όσους ενδιαφέρονται για την παγκόσμια ασφάλεια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα