ΑΘΗΝΑ
01:08
|
25.04.2024
Το Ομάν έχει εντείνει τις προσπάθειές του μεσολάβησης με την ελπίδα να απελευθερώσει τους Αμερικανούς ομήρους που κρατούνται στη Συρία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Ομάν έχει εντείνει τις προσπάθειές του μεσολάβησης με την ελπίδα να απελευθερώσει τους Αμερικανούς ομήρους που κρατούνται στη Συρία μέσω αποτελεσματικής μεσολάβησης κατόπιν αιτήματος των ΗΠΑ, σύμφωνα με το Intelligence Online.

Η έκθεση, που μεταφράστηκε από το The New Khalij, ανέφερε ότι η πρόσφατη σύνοδος στρατηγικού διαλόγου μεταξύ των ΗΠΑ και του Ομάν, που πραγματοποιήθηκε στις 8 Νοεμβρίου, εξέτασε το ευαίσθητο θέμα των Αμερικανών ομήρων που κρατούνται στη Συρία, συμπεριλαμβανομένου του ανεξάρτητου δημοσιογράφου και πρώην αξιωματικού του Σώματος Πεζοναυτών Ώστιν Τάις.

Σύμφωνα με το Middle East Monitor, ενώ στη συνάντηση συζητήθηκε η ανάπτυξη τεχνητής νοημοσύνης, εργαλείων αυτόματου ελέγχου και η ενίσχυση του μηχανισμού νοημοσύνης του Ομάν ως διμερείς προτεραιότητες μεταξύ των δύο χωρών, η συνάντηση εξέτασε επίσης το θέμα των ομήρων των ΗΠΑ στη Συρία.

Ο ιστότοπος ανέφερε ότι ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν μίλησε ανοιχτά στον ομόλογό του από το Ομάν, Σαγίντ Μπαντρ Μπιν Χαμάντ Μπιν Χαμούντ Αλ-Μπουσάιντι, για την επιθυμία του ο Μουσκάτ να ενεργήσει ως μεσολαβητής στις συνομιλίες με το συριακό καθεστώς για την κρίση.

Ο Αλ-Μπουσάιντι επισκέφθηκε τη Δαμασκό και συναντήθηκε με τον αρχηγό του συριακού καθεστώτος Μπασάρ Αλ-Ασάντ τον Δεκέμβριο του 2021 για να δώσει ένα μήνυμα από τον σουλτάνο Χαϊθάμ Μπιν Ταρίκ σχετικά με τον Τάις. Ο Τάις εξαφανίστηκε στη Συρία το 2012 και εικάζεται ότι κρατείται, μαζί με έναν άλλον όμηρο των ΗΠΑ που ονομάζεται Ματζντ Καμαλμάζ.

Η έκθεση επεσήμανε ότι το Ομάν ήταν η πρώτη περιφερειακή χώρα που άνοιξε ξανά την πρεσβεία της στη Συρία τον Οκτώβριο του 2020.

Ο ιστότοπος ανέφερε ότι το αίτημα της Ουάσιγκτον για μεσολάβηση του Μουσκάτ σε αυτό το θέμα ήρθε μετά την πτώση της εμπιστοσύνης των ΗΠΑ στον διευθυντή της Γενικής Υπηρεσίας Ασφαλείας του Λιβάνου, υποστράτηγο Αμπάς Ιμπραχίμ, ο οποίος είχε τον κύριο ρόλο του μεσολαβητή.

Σύμφωνα με την έκθεση, είχε προηγηθεί της συνόδου στρατηγικού διαλόγου ΗΠΑ-Ομάν στις 8 Νοεμβρίου συνάντηση στις 2 Νοεμβρίου του ίδιου μήνα υπό την προεδρία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης για θέματα Άμυνας Σιχάμπ Μπιν Ταρίκ Αλ-Σαΐντ, αδελφού του σουλτάνου της χώρας, μαζί με τον Μουχάμαντ Αλ-Νου’Μάνι, επικεφαλής της σουλτανικής αυλής, για την πλευρά του Ομάν. Είναι υψηλόβαθμο στέλεχος που επιβλέπει τον μηχανισμό πληροφοριών και κρατικής ασφάλειας στο σουλτανάτο και έχει ήδη ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για το θέμα των ομήρων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κυπριακό, Γάζα, και αμοιβαία συμφέροντα στη συνάντηση Στάνμαγιερ και Ερντογάν

Η έναρξη της μετα-αμερικανικής εποχής στη Μέση Ανατολή

Την παραίτηση Νετανιάχου θέλει η Νάνσι Πελόζι

Οι ΗΠΑ απειλούν το Πακιστάν για τις συμφωνίες με το Ιράν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα