ΑΘΗΝΑ
14:39
|
26.04.2024
Ο Σι Τζινπίνγκ, δήλωσε πρόθυμος να συνεργαστεί για «την ειρήνη, τη σταθερότητα, την ανάπτυξη και την ευημερία της περιοχής και του κόσμου».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, δήλωσε σήμερα στον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, ότι το Πεκίνο είναι πρόθυμο να συνεργαστεί με την Πιονγκγιάνγκ για «την ειρήνη, τη σταθερότητα, την ανάπτυξη και την ευημερία της περιοχής και του κόσμου», σύμφωνα με το επίσημο Κορεατικό Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων (KCNA).

Στην απάντησή του στα συγχαρητήρια που έλαβε από τον Κιμ αφού το Κογκρέσο του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος τον περασμένο μήνα έδωσε στον Σι μια τρίτη θητεία, ο πρόεδρος της Κίνας δήλωσε πρόθυμος να συνεργαστεί με την Πιονγκγιάνγκ καθώς «οι αλλαγές στον κόσμο, τους καιρούς και την ιστορία λαμβάνουν χώρα με πρωτοφανείς τρόπους».

Η κίνηση έρχεται λίγες ημέρες αφότου η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε έναν διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο (ICBM), δηλώνοντας ότι θα αντιμετωπίσει τις πυρηνικές απειλές των Ηνωμένων Πολιτειών με δικά της πυρηνικά όπλα.

Η Βόρεια Κορέα έχει πραγματοποιήσει ρεκόρ εκτοξεύσεων πυραύλων τις τελευταίες εβδομάδες, αυξάνοντας τις ανησυχίες ότι ετοιμάζεται για έβδομη πυρηνική δοκιμή, την πρώτη της από το 2017.

Λίγες ημέρες πριν από την εκτόξευση του ICBM από την Βόρεια Κορέα, ο Σι συναντήθηκε στο περιθώριο μιας συνόδου κορυφής της G20 στο Μπαλί με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ο οποίος δήλωσε ότι εάν η Κίνα δεν είναι σε θέση να χαλιναγωγήσει τα οπλικά προγράμματα της Πιονγκγιάνγκ, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα κάνουν περισσότερα για να προστατεύσουν περαιτέρω τους συμμάχους των ΗΠΑ στην περιοχή.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ουκρανία: Σύλληψη και προφυλάκιση Μητροπολίτη για συνεργασία με τις Ρωσικές αρχές

ΗΠΑ: Νεκρός 53χρονος Αφροαμερικανός από λαβή αστυνομικού- «Δεν μπορώ να αναπνεύσω»

Ουκρανία: Συνελήφθη ο υπουργός Γεωργίας για υπόθεση διαφθοράς

Σι Τζινπίνγκ: Η Γη είναι αρκετά μεγάλη για την Κίνα και τις ΗΠΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα