ΑΘΗΝΑ
12:23
|
26.04.2024
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Ταϊβάν Kuomintang κέρδισε στις τοπικές εκλογές το Σάββατο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Ταϊβάν, το Kuomintang (KMT) κέρδισε στις τοπικές εκλογές το Σάββατο, καθώς οι προσπάθειες της προέδρου Τσάι Ινγκ-γουέν να πλαισιώσει την ψηφοφορία ως προς την επίδειξη περιφρόνησης στην αυξανόμενη πολεμική της Κίνας απέτυχαν.

Οι εκλογές για τους δημάρχους, τους αρχηγούς κομητειών και τους τοπικούς συμβούλους αφορούν φαινομενικά εσωτερικά ζητήματα όπως η πανδημία COVID-19 και το έγκλημα, και οι εκλεγμένοι δεν θα έχουν άμεσο λόγο για την πολιτική της Κίνας.

Αλλά η Τσάι, η οποία ηγείται του κυβερνώντος Δημοκρατικού Προοδευτικού Κόμματος (DPP), είχε αναδιατυπώσει τις εκλογές ως κάτι περισσότερο από μια τοπική ψήφο, λέγοντας ότι ο κόσμος παρακολουθεί πώς η Ταϊβάν υπερασπίζεται τη δημοκρατία της εν μέσω στρατιωτικών εντάσεων με την Κίνα, η οποία διεκδικεί το νησί ως έδαφός της.

Το KMT πήρε το προβάδισμα ή διεκδίκησε τη νίκη σε 13 από τις 21 θέσεις δημάρχων και αρχηγών της κομητείας, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας Ταϊπέι, σε σύγκριση με τις πέντε του DPP, σε γενικές γραμμές σύμφωνα με τις προσδοκίες και παρόμοια με τα αποτελέσματα των τελευταίων τοπικών εκλογών το 2018.

Τόσο το DPP όσο και το KMT, το οποίο παραδοσιακά ευνοεί τους στενούς δεσμούς με την Κίνα, αν και αρνείται κατηγορηματικά ότι είναι υπέρ του Πεκίνου, είχαν επικεντρώσει τις εκστρατείες τους στην πλούσια και πολυπληθή βόρεια Ταϊβάν, ιδιαίτερα στην Ταϊπέι, της οποίας ο δήμαρχος από το μικρό Λαϊκό Κόμμα της Ταϊβάν δεν μπορούσε να είναι υποψήφιος ξανά λόγω όρια θητείας.

«Έχω απογοητεύσει τους πάντες», είπε στους υποστηρικτές του ο υποψήφιος δήμαρχος της Ταϊπέι του DPP, Τσεν Σιχ-τσουνγκ, προσθέτοντας ότι έχει δώσει τα «ειλικρινή» του συγχαρητήρια στον Γουέιν Τσιάνγκ του KMT σε τηλεφωνική επικοινωνία και προέτρεψε τον κόσμο να συνεχίσει να υποστηρίζει την Τσάι.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεσσαλονίκη: 44χρονος πυροβόλησε και σκότωσε σκύλο στη Θέρμη

Σάντερς προς Νετανιάχου: «Δεν είναι αντισημιτισμός να λέει κανείς ότι έχετε σκοτώσει 34.000 Παλαιστίνιους»

Ιερώνυμος: Δεν κάνουμε ούτε αυτό που θα μας πει ο κ. Βελόπουλος, ούτε άλλος πολιτικός

Η ByteDance δεν υποχωρεί στις πιέσεις των ΗΠΑ για πώληση του TikTok

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα