ΑΘΗΝΑ
15:06
|
22.05.2024
«Έχετε να κάνετε με μια μαφία που είναι έτοιμη να σκοτώσει ολόκληρο το έθνος» είχε δηλώσει ο Τομάι Σαλεχί στην Καναδική Ραδιοτηλεοπτική Εταιρεία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο ανώτατος δικαστής της επαρχίας Ισφαχάν του Ιράν ανακοίνωσε σήμερα ότι ο αντιφρονών δημοφιλής τραγουδιστής της ραπ Τομάι Σαλεχί έχει κατηγορηθεί για «επίγεια διαφθορά», κατηγορία που μπορεί να επιφέρει τη θανατική ποινή.

Ο Ασαντολάχ Τζαφάρι δήλωσε ότι ο Σαλεχί αντιμετωπίζει και άλλες κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένης της «προπαγανδιστικής δραστηριότητας εναντίον του κατεστημένου, της δημιουργίας μιας παράνομης ομάδας με σκοπό να διαταράξει την ασφάλεια της χώρας, να συνεργαστεί με εχθρικές κυβερνήσεις και να διαδώσει ψέματα και να υποκινήσει άλλους να διαπράξουν βία».

Ωστόσο, ο Τζαφάρι ανέφερε ότι ο τραγουδιστής δεν έχει ακόμα δικαστεί. Ο Σαλεχί τέθηκε υπό κράτηση στα τέλη Οκτωβρίου αφού επέκρινε την Ισλαμική Δημοκρατία και εξέφρασε την αλληλεγγύη του στο κίνημα διαμαρτυρίας που ξέσπασε στο Ιράν μετά τον θάνατο της Μαχσά Αμινί υπό αστυνομική κράτηση.

Μια ομάδα ανθρωπίνων δικαιωμάτων με έδρα τις ΗΠΑ δήλωσε χθες ότι η δίκη του Σαλεχί έχει ξεκινήσει «χωρίς δικηγόρο της επιλογής του» και ότι οικογένειά του έχει προειδοποιήσει πως «η ζωή του βρίσκεται σε κίνδυνο». Νωρίτερα αυτό το μήνα, 126 μουσικοί, ποιητές, καλλιτέχνες και ακτιβιστές ζήτησαν την απελευθέρωσή του.

Η σύλληψη του Σαλεχί ήρθε λίγο μετά τη συνέντευξή του στην Καναδική Ραδιοτηλεοπτική Εταιρεία, όπου υποστήριξε ότι «Έχετε να κάνετε με μια μαφία που είναι έτοιμη να σκοτώσει ολόκληρο το έθνος […] για να διατηρήσει τη δύναμή της, τα χρήματα και τα όπλα της».

Στα πολιτικά φορτισμένα τραγούδια του, ο Σαλεχί έχει ταχθεί κατά της καταστολής, της αδικίας, της φτώχειας, της διαφθοράς και της ατιμωρησίας των αρχών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εντάλματα σύλληψης για Νετανιάχου και Γκάλαντ ζητά το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο-Είναι εξωφρενικό απαντά ο πρόεδρος Μπάιντεν

Οι ΗΠΑ «απορρίπτουν βασικά» τη σημερινή ανακοίνωση του εισαγγελέα του ΔΠΔ Καρίμ Χαν σχολίασε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών. Ποικιλία αντιδράσεων στην Ευρώπη.
ΣΥΝΑΦΗ

Φθιώτιδα: Λεωφορείο παραδόθηκε στις φλόγες στην Εθνική Οδό

Έφυγε από τη ζωή ο γιος του Γρηγόρη Λαμπράκη

Νεκροί και ανυπολόγιστες ζημιές από ανεμοστρόβιλους στην Αϊόβα

Παρακολουθώντας το τέλος της Γαλλικής Αποικιοκρατίας: Τι ακριβώς συμβαίνει στη Νέα Καληδονία;

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα