ΑΘΗΝΑ
10:20
|
19.05.2024
Κινητοποίηση για την υπεράσπιση της κυριακάτικης αργίας με τη συμμετοχή σωματείων και εργατικών συλλογικοτήτων, μετά την προκλητική απόφαση για άνοιγμα των καταστημάτων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κινητοποίηση για την υπεράσπιση της κυριακάτικης αργίας πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στο κέντρο της Αθήνας με τη συμμετοχή σωματείων και εργατικών συλλογικοτήτων, μετά την προκλητική απόφαση της κυβέρνησης για το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή 27 Νοεμβρίου παρά την κατάργηση των ενδιάμεσων εκπτώσεων.

«Συνάδελφοι εργαζόμενοι στο εμπόριο, καταναλωτές, η Κυριακή δεν είναι μια οποιαδήποτε ημέρα! Συνάδελφοι δουλεύουν ήδη εντατικά, έχουνε λιώσε τα πόδια τους μέσα στα καταστήματα. Παλεύουμε για να μπορέσουμε να έχουμε λίγο ελεύθερο χρόνο. Η Κυριακή αργία είναι των εργατών! Η ζωή μας δεν είναι για σκότωμα, η ζωή μας δεν είναι για να την παραδώσουμε στα κέρδη των επενδυτών» αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης, με το σύνθημα «Μισθός για δέκα μέρες -καλάθι κοροϊδία! Θέλουμε αυξήσεις και Κυριακή αργία» να ξεχωρίζει. 

«Αρχικά αποφάσισαν στα μουλωχτά το άνοιγμα των καταστημάτων στις 6 Νοεμβρίου με άθλια τροπολογία σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης(!) για τον «Εθνικό Μηχανισμό Εναέριας Έρευνας και Διάσωσης»(!!!). Μετά το Υπουργείο Ανάπτυξης αποφάσισε να μεταφέρει το άνοιγμα την Κυριακή 13 Νοέμβρη λόγω κακοκαιρίας και στη συνέχεια με νέα τροπολογία κατέληξαν στην Κυριακή 27 Νοέμβρη λόγω του Μαραθωνίου!» σημειώνει, μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, υπογραμμίζοντας ότι «οι μεγαλέμποροι απαίτησαν ν΄ ανοίξουν τα καταστήματα μια Κυριακή του Νοέμβρη και η κυβέρνηση, μετά από απανωτές και τραγελαφικές αποφάσεις, ικανοποίησε την απαίτηση τους!»

Την ίδια ώρα, ο Σύλλογος επισημαίνει τη σκοπιμότητα επιλογής της συγκεκριμένης Κυριακής, η οποία παρεμβάλλεται μεταξύ της blackfriday (25/11) και της cybermonday (28/11), δίνοντας τη δυνατότητα εκτόξευσης των εσόδων στους μεγαλεμπόρους. «Καθόλου τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι 25 Νοέμβρη είναι η γνωστή BLACKFRIDAY και 28 Νοέμβρη το CΥBERMONDAΥ. Έτσι οι μεγαλέμποροι εξασφάλισαν ένα τετραήμερο που θα ξεστοκάρουν και θα εκτοξεύσουν τους τζίρους τους, ενώ χιλιάδες εμποροϋπάλληλοι ήδη λιώνουμε μέσα σε καταστήματα και αποθήκες από τις ατελείωτες υπερωρίες» αναφέρει στην ανακοίνωσή του. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τα Μισελ-άνοιους του Kosmo

Εκδηλώσεις Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω του «Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2024»

Ο καιρός σήμερα: Ζέστη και αφρικανική σκόνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα