ΑΘΗΝΑ
03:36
|
26.04.2024
Από την πλευρά του, ο πρώην πρόεδρος της χώρας, Έβο Μοράλες, κατακρίνει το συμβιβασμό με τον ακροδεξιό ολιγάρχη Καμάτσο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την, προσωρινή τουλάχιστον, αναστολή της κινητοποίησής της ανακοίνωσε η βολιβιανή (ακρο)δεξιά υπό τον κυβερνήτη της Σάντα Κρουζ, Λουί Φερνάντο Καμάτσο.

Ο Καμάτσο δήλωσε πως εφόσον η κυβέρνηση του MAS καθυστέρησε τόσο να προγραμματίσει τη διεξαγωγή απογραφής, είναι πλέον αδύνατο αυτή να γίνει μέσα στο 2023.

Ωστόσο, η Επιτροπή Υπέρ της Σάντα Κρουζ ανέφερε ότι η απεργία συνεχίζεται, έως ότου εγκριθούν από την Πολυεθνική Νομοθετική Συνέλευση ορισμένες συμβιβαστικές διατάξεις, σύμφωνα με τις οποίες τα αποτελέσματα της απογραφής θα παραδοθούν μέσα στον Σεπτέμβριο του 2024, ώστε να αποτελέσουν τη βάση για τον υπολογισμό των βουλευτών που θα εκλεγούν από το διαμέρισμα της Σάντα Κρουζ στις εκλογές, που υπό κανονικές συνθήκες θα διεξαχθούν τον Οκτώβριο του 2025.

Επιπλέον, ο Καμάτσο μίλησε για την ανάγκη επαναδιαπραγμάτευσης της σχέσης του διαμερίσματος της Σάντα Κρουζ με το Πολυεθνικό Κράτος της Βολιβίας.

Από την πλευρά του, ο πρώην πρόεδρος της χώρας, Έβο Μοράλες, κατακρίνει το συμβιβασμό με τον ακροδεξιό ολιγάρχη Καμάτσο.

«Η αναστολή της απεργίας που ανακοίνωσε η ολιγαρχία της Σάντα Κρουζ σε συνεννόηση με ένα μέρος της κυβέρνησης, αποδεικνύει τη συμφωνία μεταξύ προδοτών και σφαγέων. Αντί να συλλάβουν τον Καμάτσο για επίθεση στη ζωή και την οικονομία, επιμένουν να τον ανταμείψουν με τον νόμο για την απογραφή», σχολίασε ο Μοράλες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πικρία για ΠΑΣΟΚ και Ευρωκοινοβούλιο εκφράζει η Εύα Καϊλή

Ποιοι κατεβαίνουν στις ευρωεκλογές με την Πλεύση Ελευθερίας

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών Θετικής Ατζέντας αύριο, στην Τουρκία

Οι προηγούμενες εκλογές μέτρο σύγκρισης στις ευρωεκλογές λέει ο Μητσοτάκης στο ΣΚΑΪ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα