ΑΘΗΝΑ
12:14
|
30.11.2023
Οι εγκαταστάσεις του πυρηνικού σταθμού παραμένουν ακόμα υπό τον έλεγχο των ρωσικών δυνάμεων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Διαψεύδονται κατηγορηματικά οι φήμες περί επικείμενης αποχώρησης των ρωσικών δυνάμεων από τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια, τον οποίο είχαν καταλάβει τον περασμένο Μάρτιο, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές που εγκατέστησε η Μόσχα στην κοντινή πόλη Ενεργοντάρ. Οι εγκαταστάσεις του πυρηνικού σταθμού παραμένουν ακόμα υπό τον έλεγχο των ρωσικών δυνάμεων, τόνισαν.

«Τα μέσα διαδίδουν ψευδείς ειδήσεις ότι η Ρωσία φέρεται να σχεδιάζει να αποσυρθεί από την Ενεργοντάρ και να εγκαταλείψει το (εργοστάσιο). Αυτές οι πληροφορίες δεν είναι αληθινές», έγραψε η διοίκηση που έχει εγκατασταθεί από τη Ρωσία στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram.

Οι τελευταίες ειδήσεις από το Ζαπορόζια αναφέρουν ότι καταστράφηκαν τέσσερις αποθήκες οπλισμού του στρατού του Κιέβου στην ευρύτερη περιοχή, αλλά και ότι χτυπήθηκαν κι άλλες υποδομές στην πόλη.

Στις συνομιλίες που γίνονταν με τη Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας υπήρχε όντως η πρόβλεψη ότι εάν υπάρξει τελικά συμφωνία να σταματήσουν οι Ουκρανοί τα χτυπήματα στον πυρηνικό σταθμό, τότε θα μπορούσε η ρωσική φρουρά να βγει εκτός της περιμέτρου.

Ο σύμβουλος του προέδρου της Ουκρανίας, Μιχάιλο Ποντόλιακ, δήλωσε αργά χθες την Κυριακή ότι δεν είχε καμία αμφιβολία ότι οι ρωσικές δυνάμεις θα εγκαταλείψουν το εργοστάσιο, όπου εξακολουθεί να επιχειρεί το ουκρανικό προσωπικό. Πολλοί από αυτούς τους εργάτες ζουν στο Ενεργοντάρ. «Η γραμμή άμυνας αρχίζει να υποχωρεί προς τα σύνορα της Ρωσικής Ομοσπονδίας», είπε ο Ποντόλιακ στην ουκρανική τηλεόραση, προσθέτοντας ότι η Ουκρανία «θα πάρει πίσω» το εργοστάσιο.

Κατά τα άλλα, οι μάχες συνεχίζονται και άνθρωποι σκοτώνονται καθημερινά. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του ρωσικού υπουργείου Άμυνας τα θύματα είναι εκατοντάδες, μεταξύ των οποίων 100 μισθοφόροι της Λεγεώνας των Ξένων που συγκροτήθηκε στην περιφέρεια του Ντονιέτσκ και πολεμούσε με τις δυνάμεις του Κιέβου.

Για 200 στρατιώτες θύματα του ουκρανικού στρατού του Ντονιέτσκ κάνουν λόγο οι εκτιμήσεις, καθώς η πόλη φέρεται να χτυπήθηκε με πυράυλους νατοϊκού βεληνεκούς. Σύμφωνα με πληροφορίες, χτυπήθηκαν σπίτια και ένα κεντρικό καφέ στο οποίο λέγεται ότι συχνάζουν και κάτοικοι και ξένοι δημοσιογράφοι.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

28η Διάσκεψη για το κλίμα: Τα ορυκτά καύσιμα πρέπει να γίνουν παρελθόν

Όταν έκλαψε η Θάτσερ: Όλες οι «μεγάλες επενδύσεις» Μητσοτάκη σ’ ένα βίντεο του Κασσελάκη

Χάρη για απελευθέρωση δόθηκε στον αμφιλεγόμενο πρώην πρόεδρο του Περού, Αλμπέρτο Φουτζιμόρι

Ζαχάροβα: Βρισκόμαστε στα Σκόπια παρά «τις ίντριγκες των εχθρών»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα