ΑΘΗΝΑ
06:14
|
21.06.2024
Μεταξύ των καθηκόντων της οντότητας είναι η συλλογή και η παροχή πληροφοριών σχετικά με το Bitcoin, το blockchain και τα κρυπτονομίσματα «στα μέσα ενημέρωσης και σε…
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στη συγκρότηση ενός Εθνικού Γραφείου Bitcoin (ONBTC), το οποίο θα επιβλέπει όλες τις πρωτοβουλίες που αφορούν το Bitcoin, προχώρησε το Ελ Σαλβαδόρ. Ο νέος οργανισμός θα λειτουργεί ως εξειδικευμένο διοικητικό τμήμα με λειτουργική και τεχνική αυτονομία εντός του γραφείου του προέδρου.

Η οντότητα ιδρύθηκε με το διάταγμα αριθ. 49, που υπογράφηκε από τον Πρόεδρο του Ελ Σαλβαδόρ, Ναγίμπ Μπουκέλε, και τον Υπουργό Τουρισμού και δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της κυβέρνησης στις 17 Νοεμβρίου.

Μεταξύ των καθηκόντων της οντότητας είναι η συλλογή και η παροχή πληροφοριών σχετικά με το Bitcoin, το blockchain και τα κρυπτονομίσματα «στα μέσα ενημέρωσης και σε κάθε ενδιαφερόμενο άτομο».
Επιπλέον, ο νέος οργανισμός υπόσχεται να βοηθήσει ξένες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται γύρω από Bitcoin, blockchain και κρυπτονομισμάτων και επενδυτές που θα επιδιώξουν να δραστηριοποιηθούν στο Ελ Σαλβαδόρ και να επισκεφθούν τη χώρα, καθώς και να προωθήσει ενεργά τη συμμετοχή του Ελ Σαλβαδόρ σε σχετικές διεθνείς συσκέψεις.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι πέντε προκλήσεις του νέου Γ.Γ. του ΝΑΤΟ, Μαρκ Ρούτε

Μπαράζ επαφών Κύπρου-Λιβάνου μετά τις απειλές Νασράλα

Σταϊκούρας: Τον Νοέμβριο η παράδοση του μετρό Θεσσαλονίκης

Φωνή βοώντος εν τη ερήμω ο υποψήφιος Ρόμπερτ Φ. Κένεντι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα