ΑΘΗΝΑ
00:21
|
25.04.2024
Ο προπονητής της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου ανδρών των ΗΠΑ, Γκρεγκ Μπέρχαλτερ, κράτησε αποστάσεις από το συμβάν, ενώ και η επίμαχη ανάρτηση έχει διαγραφεί.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο προπονητής της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου ανδρών των ΗΠΑ, Γκρεγκ Μπέρχαλτερ, κράτησε αποστάσεις από την αλλαγμένη σημαία του Ιράν που επισκίασε την κρίσιμη συνάντηση των δύο χωρών στο Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ.

Το Ιράν αντέδρασε οργισμένα το Σαββατοκύριακο μετά από μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τον επίσημο λογαριασμό της εθνικής ομάδας ανδρών των ΗΠΑ (USMNT) που απεικόνιζε πίνακα με τη βαθμολογία των ομάδων του Β’ Γκρουπ του Παγκοσμίου Κυπέλλου Β’ γκρουπ, στον οποίο από τη σημαία του Ιράν απουσίαζε το κεντρικό έμβλημα της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι ποδοσφαίρου δήλωσαν στη συνέχεια στα μέσα ενημέρωσης ότι η χειρονομία ήταν ένδειξη υποστήριξης στις διαδηλώσεις που ξέσπασαν στο Ιράν τις τελευταίες εβδομάδες μετά τον θάνατο της 22χρονης Μάσα Αμινί ενόσω εκείνη βρισκόταν υπό αστυνομική κράτηση.

Ένας νομικός σύμβουλος της Ιρανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας απάντησε μιλώντας στο εθνικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim ότι η ομοσπονδία θα απευθυνθεί στη FIFA, με το μέσο ενημέρωσης να υποστηρίζει ότι οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να τιμωρηθούν με αποκλεισμό 10 αγώνων.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου σήμερα, ο προπονητής των ΗΠΑ, Μπέρχαλτερ, επιχείρησε να κατευνάσει τις εντάσεις ενόψει του αυριανού κρίσιμου αγώνα.

«Δεν είχαμε ιδέα για το τι έβγαζε το αμερικανικό ποδόσφαιρο. Το προσωπικό, οι παίκτες, δεν είχαμε ιδέα», είπε ο Μπέρχαλτερ στα μέσα.

«Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ζητήσουμε συγγνώμη εκ μέρους των παικτών και του επιτελείου. Αλλά δεν είναι κάτι του οποίου ήμασταν μέρος».

Ο 49χρονος πρόσθεσε ότι η προσοχή της ομάδας του είναι στραμμένη στο παιχνίδι που θα καθορίσει ποια από τις δύο ομάδες θα φτάσει στα νοκ άουτ της διοργάνωσης.

«Φυσικά, οι σκέψεις μας είναι με τον ιρανικό λαό… ολόκληρη τη χώρα, όλη την ομάδα, όλους, αλλά η εστίασή μας είναι σε αυτό το ματς», είπε ο προπονητής.

Οι ιρανικές σημαίες που εμφανίζονται στους λογαριασμούς της εθνικής ομάδας ανδρών των ΗΠΑ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διαθέτουν πλέον τη σωστή εκδοχή της ιρανικής σημαίας με το έμβλημα της Ισλαμικής Δημοκρατίας, ενώ η επιθετική ανάρτηση έχει διαγραφεί.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς έστειλε ο Μπάιντεν στην Ουκρανία

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Κυπριακό, Γάζα, και αμοιβαία συμφέροντα στη συνάντηση Στάνμαγιερ και Ερντογάν

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα