ΑΘΗΝΑ
19:22
|
29.03.2023
Καταγγελία 16χρονης αθλήτριας της κωπηλασίας στη Θεσσαλονίκη για κατάχρηση και ασέλγεια από τον προπονητή της.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στα χέρια του εισαγγελέα βρίσκεται η μήνυση που υπέβαλε η οικογένεια μιας 16χρονης αθλήτριας της κωπηλασίας, με την οποία καταγγέλλεται ο προπονητής της για κατάχρηση και ασέλγεια.

Ειδικότερα, η μήνυση υποβλήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης και σ’ αυτή περιγράφονται γενετήσιες πράξεις που φέρονται να τελέστηκαν το διάστημα από τον περυσινό Δεκέμβριο μέχρι τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους.

Η ανήλικη αθλήτρια φαίνεται πως εκμυστηρεύτηκε τα προηγούμενα 24ωρα στους γονείς της όσα είχαν συμβεί και υπό αυτές τις συνθήκες ακολούθησε η προσφυγή στη Δικαιοσύνη.

Οι καταγγελλόμενες πράξεις, σύμφωνα με τη μήνυση, τελέστηκαν στο σπίτι του προπονητή και σε όχημα του κωπηλατικού συλλόγου, το οποίο χρησιμοποιείται για τη μετάβαση των αθλητών σε προπονήσεις.

«Ένιωσα αμηχανία, τρόμαξα και δεν εκδήλωσα καμία αντίδραση», φέρεται να κατέθεσε η 16χρονη αθλήτρια για τον 38χρονο προπονητή.

Ο προπονητής φέρεται να ασκούσε ψυχολογική πίεση και να εκτόξευε απειλές προς το νεαρό κορίτσι, προκειμένου να μην προβεί σε καταγγελία και αποκαλυφθούν οι πράξεις του. Ωστόσο, η ανήλικη βρήκε τελικά τη δύναμη και εκμυστηρεύτηκε τα όσα βίωσε στους γονείς της, ενώ στη συνέχεια ενημερώθηκαν και οι διωκτικές αρχές.

Ακαριαία ήταν η αντίδραση της διοίκησης του Ομίλου Φίλων Θαλάσσης, σχετικά με την καταγγελία για σεξουαλική εκμετάλλευση αθλήτριας του από προπονητή, μετά από ανακοίνωση του προέδρου του Ομίλου, Λεωνίδα Αθανασιάδη.

Όπως είπε, η διοίκηση του Ομίλου, αμέσως μετά την καταγγελία, δεν άφησε κανένα περιθώριο για εξηγήσεις στον 38χρονο προπονητή κωπηλασίας, διακόπτοντας τη συνεργασία και μη επιτρέποντας του να εισέρχεται στις εγκαταστάσεις.

«Μηδενική ανοχή σε τέτοια φαινόμενα. Ο κίνδυνος να κάνουμε λάθος ή να τον έχουμε αδικήσει, θεωρώ ότι είναι ανύπαρκτος», επισημαίνει ο κ. Αθανασιάδης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Κούβα ψήφισε ανεξαρτησία

Ιταλία: Νομοσχέδιο για την απαγόρευση του εργαστηριακού κρέατος

Ξενοδοχείο θα γίνει και ο κινηματογράφος Ιντεάλ

Η βρετανική Λευκή Βίβλος για την Τεχνητή Νοημοσύνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα