ΑΘΗΝΑ
18:11
|
03.05.2024
Η «λαϊκή πορεία» σηματοδότησε τέσσερα χρόνια στην εξουσία και ήταν μια απάντηση σε μια μεγάλη πορεία της αντιπολίτευσης πριν από δύο εβδομάδες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι πραγματοποίησαν, χθες Κυριακή, πορεία στην πρωτεύουσα του Μεξικού σε ένδειξη συμπαράστασης στον πρόεδρο Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ.

Η «λαϊκή πορεία» σηματοδότησε τέσσερα χρόνια στην εξουσία για τον αριστερό ηγέτη και ήταν μια απάντηση σε μια μεγάλη πορεία της αντιπολίτευσης πριν από δύο εβδομάδες, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πρόταση του Λόπες Ομπραδόρ για μεταρρύθμιση του εκλογικού συστήματος.

Ο Λόπες Ομπραδόρ, ο οποίος υπέβαλε το σχέδιο τον Απρίλιο, επικρίνει εδώ και καιρό τις εκλογικές αρχές της χώρας, μεταξύ άλλων κατηγορώντας τους ότι βοήθησαν να σχεδιαστούν οι εκλογικές ήττες του όταν ήταν υποψήφιος για την προεδρία το 2006 και το 2012.

Ο ίδιος ο πρόεδρος ηγήθηκε της πορείας της Κυριακής στο κέντρο της Πόλης του Μεξικού , η οποία συνοδεύτηκε από μουσική και εορταστική ατμόσφαιρα.

Ο Άγγελος της Ανεξαρτησίας, που βρίσκεται στη λεωφόρο Paseo de la Reforma στο κέντρο της πόλης του Μεξικού, ένα συμβολικό μνημείο στη χώρα της Βόρειας Αμερικής, ήταν το σημείο εκκίνησης για την πορεία με πολλούς διαδηλωτές να έχουν φτάσει με λεωφορεία από όλη τη χώρα, σε ταξίδια που οργανώθηκαν από το κυβερνών κόμμα Morena, συνδικάτα και κοινωνικές ομάδες.

«Αποτελεσματική ψηφοφορία, αποτελεσματική δημοκρατία και όχι στην επανεκλογή», είπε ο πρόεδρος της χώρας σε ομιλία του μετά την πορεία στην οποία επανέλαβε τα συνθήματά του υπέρ των φτωχών και της καταπολέμησης της ολιγαρχίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Boeing mafia;

Σπέτσες: Θαλαμηγός χτύπησε στην παραλία λόγω ισχυρών ανέμων

Σκρέκας: «Ένα βαρύ αρνί είναι πιο… ακριβό»

Πάσχα: Πού θα γιορτάσουν οι πολιτικοί αρχηγοί

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα