ΑΘΗΝΑ
23:54
|
26.04.2024
Σύμφωνα με το CDC, ο αναπνευστικός συγκυτιακός ιός (RSV) και η γρίπη βρίσκονται σε υψηλά για αυτή την εποχή του χρόνου επίπεδα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συνολικά 11.200 ασθενείς νοσηλεύτηκαν με γρίπη την τελευταία εβδομάδα στις ΗΠΑ. Πρόκειται για ρεκόρ νοσηλευομένων για την ίδια περίοδο από το 2010.

Αυτά τα στοιχεία δόθηκαν στη δημοσιότητα τη Δευτέρα από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC), τα οποία προειδοποίησαν ότι η δραστηριότητα της εποχικής γρίπης είναι υψηλή σε ολόκληρη τη χώρα.

Το CDC ανέφερε συνολικά 12 θανάτους από παιδική γρίπη μέχρι στιγμής αυτή τη σεζόν. Την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 19 Νοεμβρίου, αναφέρθηκαν 5 παιδικοί θάνατοι που σχετίζονται με τη γρίπη.

Έχουν σημειωθεί τουλάχιστον 6,2 εκατομμύρια ασθένειες γρίπης, 53.000 νοσηλείες και 2.900 θάνατοι από γρίπη μέχρι στιγμής αυτή τη σεζόν. Η γρίπη Α (Η3Ν2) αντιπροσώπευε το 78% και η γρίπη Α (Η1Ν1) το 22%.

Σύμφωνα με το CDC, ο αναπνευστικός συγκυτιακός ιός (RSV) και η γρίπη βρίσκονται σε υψηλά για αυτή την εποχή του χρόνου επίπεδα. Η διευθύντρια της κυβερνητικής υπηρεσίας, Ροσέλ Βαλένσκι, εξέφρασε την ανησυχία της για την πιθανή αύξηση των κρουσμάτων RSV-19 και γρίπης καθώς πλησιάζουν οι γιορτές με «πολλούς ανθρώπους να συγκεντρώνονται».

Ομοίως, σχετικά με τον RSV, ο Άντονι Φάουτσι προειδοποίησε ότι θα μπορούσε να προκαλέσει έκτακτη ανάγκη για τη δημόσια υγεία στη χώρα.

Ο ετήσιος εμβολιασμός κατά της γρίπης είναι ο καλύτερος τρόπος προστασίας από τη γρίπη, ανέφερε το CDC, σημειώνοντας ότι ο εμβολιασμός βοηθά στην πρόληψη της μόλυνσης και των σοβαρών εκβάσεων. Οι συστάσεις του CDC λένε ότι όλος ο πληθυσμός 6 μηνών και άνω πρέπει να εμβολιάζεται σε ετήσια βάση για τη γρίπη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα