ΑΘΗΝΑ
09:18
|
19.05.2024
Μια γυναίκα που υποστηρίζει ότι βιάστηκε στο σπίτι του Τζέφρι Επστάιν στη Νέα Υόρκη από τον Λίον Μπλακ, υπέβαλε μήνυση σε δικαστήριο του Μανχάταν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μια γυναίκα που υποστηρίζει ότι βιάστηκε στο σπίτι του Τζέφρι Επστάιν στη Νέα Υόρκη από τον Λίον Μπλακ, συνιδρυτή του αμερικανικού επενδυτικού ομίλου Apollo Global Management υπέβαλε μήνυση σε δικαστήριο του Μανχάταν.

Η Σέρι Πίρσον, τότε ανύπαντρη μητέρα, δούλευε ως μασέρ στον Επστάιν για 300 δολλάρια την φορά, όταν αυτός κανόνισε για εκείνη -την άνοιξη του 2002- να κάνει μασάζ στον Λίον Μπλακ για το ίδιο ποσό.

Η Πίρσον κατήγγειλε ότι ο Μπλακ, ο οποίος ήταν πολύ ψηλότερος της και ζύγιζε περισσότερο από το διπλάσιο, την ακινητοποίησε σωματικά χωρίς τη συγκατάθεσή της και της προκάλεσε «βασανιστικό πόνο» στη συνάντησή τους στον τρίτο όροφο του σπιτιού του Έπσταϊν.

Η Σούζαν Έστριτς, δικηγόρος του Μπλακ, χαρακτήρισε την αγωγή της Πίρσον ως «κατηγορηματικά ψευδή και μέρος ενός σχεδίου εκβίασης χρημάτων από τον Λίον Μπλακ που απειλεί να καταστρέψει τη φήμη του. Σκοπεύουμε να νικήσουμε αυτούς τους αβάσιμους ισχυρισμούς».

Η μήνυση της Πίρσον σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης στο Μανχάταν ζητά απροσδιόριστη αποζημίωση από τον Λίον Μπλακ για σεξουαλική επίθεση και σκόπιμη πρόκληση συναισθηματικής δυσφορίας και από τους κληρονόμους του Επστάιν για αμέλεια.

Το δικηγορικό της γραφείο Wigdor LLP εκπροσωπεί επίσης την Γκιουζέλ Γκανιέβα, ένα πρώην μοντέλο από τη Ρωσία που τον Ιούνιο του 2021 μήνυσε τον Λίον Μπλακ για συκοφαντική δυσφήμιση, λέγοντας ότι ισχυρίστηκε ψευδώς ότι προσπάθησε να τον εκβιάσει αφού τον κατηγόρησε για βιασμό.

Σε μια επιστολή της 19ης Νοεμβρίου προς την εταιρεία Wigdor, η Σούζαν Έστριτς είπε: «Ο κύριος Μπλακ δεν επιτέθηκε ποτέ σεξουαλικά σε κανέναν οπουδήποτε και οποιαδήποτε στιγμή». Είπε επίσης ότι ο Μπλακ μπορεί να ασκήσει διώξεις για συκοφαντική δυσφήμιση ή να επιδιώξει κυρώσεις εάν η Πίρσον ασκήσει μήνυση.

Ο Μπλακ με προσωπική περιουσία άνω των εννιά δις δολαρίων είχε δώσει στον Eπστάιν μέσω υπεράκτιων εταιριών και όχι μόνο ποσά που NYT εκτιμούσε ότι μπορεί να αγγίζουν τα εβδομήντα πέντε εκατομμύρια δολάρια. Ο θόρυβος που ξέσπασε ήταν τέτοιος που ανάγκασε τον Μπλακ να απολογηθεί στους πελάτες-επενδυτές του με μια επιστολή της Apollo Global Management και να παραιτηθεί στη συνέχεια.

Η Πίρσον πραγματοποίησε μήνυση σύμφωνα με το Adult Survivors Act της Νέας Υόρκης, έναν νέο νόμο που δίνει στα θύματα σεξουαλικής επίθεσης προθεσμία ενός έτους για να μηνύσουν τους φερόμενους ως κακοποιούς τους, ακόμα κι αν το παράπτωμα συνέβη εδώ και πολύ καιρό και οι παραγραφές έχουν λήξει.

Υπενθυμίζεται, πως ο Επστάιν συνελήφθη στις 6 Ιουλίου του 2019 σε αεροδρόμιο στο Τέτερμπορο του Νιου Τζέρσεϋ, καθώς επέστρεφε από το Παρίσι. Κατηγορήθηκε για σεξουαλική αποπλάνηση και κακοποίηση ανηλίκων, σωματεμπορία, και ήταν αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης έως και 45 ετών.

Όμως, πριν δικαστεί, βρέθηκε νεκρός στο κελί του στις 10 Αυγούστου. Θεωρήθηκε αυτοκτονία. Οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι κακοποίησε σεξουαλικά δεκάδες ανήλικα κορίτσια από το 2002 έως το 2005 σε πολυτελείς κατοικίες του στη Νέα Υόρκη και στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εκδηλώσεις Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω του «Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2024»

Ο καιρός σήμερα: Ζέστη και αφρικανική σκόνη

Απονευρωμένοι αλγολόγοι, παροπλισμένα Ιατρεία Πόνου και ασθενείς στο έλεος της οδύνης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα